Greve: - Det har vært
et mål å lage mindre drite-ut-TV

BERGEN (VG) «Idol»-dommerne kjenner hverandre ganske godt etter to sesonger, det gjør at det er lettere for dem å lage ordentlig TV.

 • Felicia Alvsing
 • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over fem år gammel

Under TV 2s høstlansering i Bergen sto en fornøyd gjeng dommere som har sendt det første programmet av årets «Idol». Tone Damli Aaberge, Gunnar Greve, Kurt Nilsen og Esben «Dansken» Selvig sitter med makten for andre året på rad, og de vet bedre hva slags program de vil lage nå.

- Vi hadde det dritgøy på jobb i fjor. Men om vi hadde det gøy i fjor, har vi det helt sinnssykt gøy i år! Kjemien lå der fra første stund, men nå har vi blitt tryggere på hverandre, sier Greve og fortsetter:

- Når man har det det så gøy, kommer humøret, og det bidrar til at det blir mindre drite-ut-TV. Og det har vært et mål det, rett og slett. Det er jo ikke veldig enkelt, skal jeg være helt ærlig, å sende alle ut med et nei med et smil om munnen. Ærlige skal vi være, men det har vært et mål å være konstruktive.

Uvaner

Når man tryggere på hverandre, og godt kjent som denne gjengen har blitt – blir man kjent med personenes alle sider. Også uvanene.

KLAR: Stian Blipp, Gunnar Greve, Tone Damli, Kurt Nilsen og Esben «Dansken» Selvig blir å se på TV med «Idol» fremover i høst. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

- Tones dårlige uvane er at hun er så sinnssykt flink til å plukke ut våre dårlige uvaner, sier Greve, før Damli fortsetter:

- Okei, da tar jeg dem. Kurt vil ha pauser hele tiden. Han kjeder seg veldig fort. Dansken vil alltid på do, og har som regel et eget toalett når vi er på tur.

- Han har en veldig liten blære, og en veldig kort tarm, skyter Blipp inn før Tone forteller om uvanene til den siste bak dommerbordet:

- Gunnar kan prate veldig mye, og kan rote seg inn i resonnement som ikke ligner grisen, men som regel så klarer han seg veldig bra. Men han er en verbal fyr, han Gunnar Greve, smiler hun, før Greve forteller om hennes verste uvane.

- Jeg avbryter konstant, og klarer ikke å stoppe å snakke. Tone er nesten irriterende perfekt. Hun ser så bra ut, kommer duggfrisk inn på morgenen mens Kurt kommer inn trøtt i trynet og jeg har sovet to timer med to skrikende unger hjemme. Så det mest irriterende med henne er at hun er for perfekt, sier han.

Damli måtte byttes ut etter første audition-runde i Bergen etter at lille Billie kom til verden i april. Når den nybakte moren kom tilbake til programmet etter en liten pause, var Billie og barnefaren Markus med på bakrommet. Resten av dommerne hadde et råd å gi til moren.

- Vi har fleipet mye med det. Men vi er nok enige om at det beste rådet vi kan gi er at hun får finne ut av det selv, sier Greve.

Imponerte gutter

VG møtte gjengen også før helgen, og da kunne Damli fortelle at selv om mammarollen er herlig, så var det fint å komme tilbake på jobb.

- Ja, det var bare kjekt å komme tilbake på jobb. Jeg liker å jobbe. Og så var det tilrettelagt for at det skulle funke, og det gjorde det. Jeg hadde Markus, mamma og svigermor på bakrommet som alle slåss om å få passe ungen. Jeg fikk pumpet i pausene, så alt gikk fint.

- Dansken var på toalettet og Tone ammet, sa Greve før gjengen begynte å le.

- Og så er det gøy å ha med Markus på bakrommet også, ikke bare Billie. Han har fått crew t-skjorte, og på et eller annet tidspunkt fikk han headset på, forteller Greve.

Margaret Berger, Tuva Syvertsen og Annie var vikarer for Tone under tiden hun var borte, og selv om dommerne er fornøyde med jentenes innsats, er de alle enige i én ting: Det var godt å få Tone tilbake.

- Det er imponerende å se hvor fort du kom tilbake, for det er ingen vanlig jobb vi har. Og se så bra du fikset det, sier Greve.

- Ja, flink er du, sier Nilsen før Damli svarer beskjedent:

- Takk.

Les også

 1. Tone Damli: Har ikke hastverk med å komme i form

  Tone Damli Aaberge (25) sier at hun skal forsøke å komme fort tilbake i form etter fødselen, men at hun tar det i det…
 2. Tone er blitt mamma

  Tone Damli Aaberge (26) og kjæresten Markus Foss (31) er blitt foreldre til en liten datter.
 3. Tone Damli: - Har luket ut deltakere i etterkant

  I dag starter «Idol», og selv om Tone Damli Aaberge ikke bestemte hvem som fikk gullbillett, har hun fått bestemme i…
 4. Tone Damli «lar kroppen bestemme»: Går ut i svangerskapspermisjon

  Tidligere MGP-vinner og «Idol»-deltaker Margareth Berger tar over roret i Tromsø.
 5. Hun blir Tones baby-vikar i «Idol»

  Popartisten og DJ'en Annie (36) stepper inn for Tone Damli Aaberge i «Idol» etter at Tone ble mamma denne uken.

Mer om

 1. Idol

Flere artikler

 1. Tone Damli: - Har luket ut deltakere i etterkant

 2. Thomas blir sammenlignet med Kurt Nilsen – med Nilsen tilstede

 3. Slik var det å se bestevenninnen ryke ut av «Idol»

 4. Tone på middag med J-Lo og Kidman

 5. Ingen røk ut av «Idol» - dommerne reddet Chinook

 6. Ingvar vant «Idol»

Fra andre aviser

 1. Draumen dei ber på

  Bergens Tidende
 2. - Når jeg synger skal jeg vifte på håret, og vise mobberne hva jeg er god for

  Fædrelandsvennen
 3. Patrick fra Vennesla gikk videre i Idol

  Fædrelandsvennen
 4. Sang seg videre i Idol: – Helt fantastisk

  Fædrelandsvennen
 5. Nå er sørlendingen Casper (16) blant topp sju i Idol: – Stor tro på framtida til musikken når folk som deg synger så bra

  Fædrelandsvennen
 6. - Fortsatt heilt sinnssykt

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder