Simone om TV-tårene: - Dagen var helt utrolig

Simone Eriksrud (43) lengtet etter barn og familie når hun turnerte som verst. Da barna Erika (7) og Bo (2) kom, falt brikkene på plass i livet hennes.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I kveldens «Hver gang vi møtes» er det Simone Eriksruds tur til å bli hedret.

Der forteller hun blant annet om familien, som består av produsent Simen Eriksrud og barna Erika (7) og Bo (2). Etter at hun ble mamma, opplevde hun en ny form for kreativitet og begynte å skrive flere - og «yngre» - låter.

- Før jeg fikk barna mine, så var jeg egentlig begynt å gå litt lei av meg selv: Stemmen min, livet på veien og det kontinuerlige fokuset på meg og mitt. Da jeg fikk barn ble jeg ustyrtelig hormonell, og skrev mange, mange låter. Og innholdet i låtene var langt mer tenåringspreget enn det jeg har skrevet tidligere, sier hun og smiler.

Eriksrud skrev blant annet hitlåten «Yes, man» etter at hun ble mamma, som Bjørn Johan Muri gjorde stor suksess med.

TO BARN: Simone og Simen Eriksrud har to barn sammen. Her fra VG-lista i 2010. Foto: Espen Braata

- Jeg vet ikke hvorfor jeg plutselig begynte å skrive, men jeg tror det var at jeg fikk en helt ny kjærlighet i livet mitt. Dermed ble det masse følelser og jeg vinket farvel til gamle perspektiver, og fikk nye tilbake. Det var i den perioden jeg skrev «Yes, man», som Bjørn Johan Muri fremførte i Grand Prix. Graviditeten hadde motsatt effekt på meg enn hva som hadde vært naturlig: Jeg begynte å tenke som en tenåring igjen, sier hun.

Skjønner ikke mammas jobb
Når Simone i kveld skal hedres - er det en 18 år lang karriere som skal gjenspeiles på en times sending. Under innspillingen av dagens episode, gikk det opp for Simone at musikken hun har lagd, faktisk har betydd noe for andre mennesker. Barna har derimot et lite stykke å gå før de skjønner hva mammas jobb innebærer.

- Datteren min skjønner hva jeg gjør, men kanskje ikke helt dimensjonen av det - og det synes jeg er ok.

- Mannen din produserte en av platene dine. Hvordan var det?

- Det var ikke enkelt, for jeg ville ikke høre på hva han hadde å si. Jeg følte at han var sint på meg når han kom med tilbakemeldinger. Men når vi jobber med hans musikk, så er det bedre. Han hører på meg, sier hun.

- Hva tenker du dersom barna deres går i mor og fars fotspor?

- Ja, jeg kunne jo godt tenkt meg en håndverker i familien, altså. He-he. Men neida, fra spøk til alvor: Før var jeg veldig opptatt av at barna mine ikke skulle bli musikere eller kunstnere, men nå håper jeg bare at barna mine får en lidenskap. Det at de finner noe de virkelig, virkelig digger. Noe annet blir bare stusselig, sier hun.

GODE MINNER: Simone husker innspillingen av «Hver gang vi møtes» svært godt, og elsket å være med.

Eksotisk å bli mamma
Da Simone ble mamma i en alder av 37, opplevde hun familiepakken som «eksotisk». Det gjør hun fremdeles.

- Mens mange jevnaldrende kjøpte hus og bil lenge før meg, drev jeg og ynglet rundt og var i studio og reiste land og strand og drev på med musikken min. Og jeg savnet den tryggheten de andre hadde. Jeg lengtet vel etter et anker. Så jeg synes det er eksotisk både det å bo i rekkehus og kjøre volvo og være turnmamma. Jeg liker den følelsen veldig godt - og er veldig glad i familien min,sier hun.

- Hvordan blir det å se seg selv på TV i kveld?

- Det blir emosjonelt, selvfølgelig. Jeg har jo sett den sammen med mannen min og datteren min, men jeg husker ikke så mye av når vi så på. Men dagen husker jeg veldig godt, og den var helt utrolig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder