I SVING: Hallvard Flatland skal ha mottatt et svært høyt antall stemmer fra teleoperatøren Teletopia da han deltok i «Skal vi danse» i 2009. Her i sving med danseparter Alexandra Kakurina. Foto: Line Møller/VG

Flatlands dansetvist havner i retten

Den tidligere programlederen nekter å forklare hva han betalte for

Teletjenesten som skal ha gitt Hallvard Flatland titusenvis av stemmer i «Skal vi danse», ble bare delvis betalt.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Den tidligere programlederen vil fortsatt ikke gi en full forklaring på antydningene i Dagens Næringsliv lørdag om at han skal ha betalt for stemmer under deltagelsen i «Skal vi danse» i 2009.

I en sms til VG skriver Flatland at hans eneste kommentar i saken er å henvise til vennen Jannis Barbantonis.

Barbantonis har uttalt til Dagbladet at Flatland skal ha betalt for en «helt annen tjeneste». Barbantonis var daglig leder for teleselskapet Teletopia i 2009 - selskapet Flatlands stemmer skal ha kommet via.

Teletopia eies av et selskap som også eier forlaget Medium.

«Markedsaktiviteter»

Redaktør i Medium, Leif Kristiansen, bekrefter overfor VG at en faktura på nær 170000 kroner ble betalt av Flatland via selskapet Euro-TV. Utgiften skal ha vært for «markedsaktiviteter».

- Men jeg kan ikke forstå at vi skal ha utført noen slike aktiviteter for Flatlands selskap. Vi vet rett og slett ikke hva fakturaen skal være for, sier Kristiansen.

- Slik jeg har fått det forklart, var det Barbantonis som fikk en av våre ansatte til å sende ut denne fakturaen, fortsetter Kristiansen.

Barbantonis svarte ikke på VGs mange henvendelser i går.

Men VG er kjent med at Teletopias tre telesentraler kunne brukes til masseanropstjenester, og at disse kunne stilles inn til å ringe inn et svært høyt antall telestemmer.

Flatland vil ikke svare VG på direkte spørsmål om han mottok stemmer fra denne teletjenesten.

Jannis Barbantonis er nå i en konflikt med eieren av både Teletopia og Medium Forlag, Robert Hercz. Saken havner i retten neste år.

«Personlig oppdrag»

- Vi har en tvist med selskapsgruppens tidligere daglig leder på grunn av uregelmessigheter vi har oppdaget etter hans fratreden. Ut over dette har vi ingen kommentar, sier Hercz til VG.

I tvisten fremkommer et krav fra Teletopia mot Barbantonis på 272206 kroner, for at han skal ha brukt selskapets telesentraler til et «personlig oppdrag».

Etter det VG erfarer kan dette kravet knyttes direkte til 829-nummeret som TV-seerne skulle bruke for å stemme på Flatland.

Antallet telestemmer ville ha kostet rundt 170000 kroner, altså det samme som Flatland betalte til Medium Forlag. Men i tillegg skulle det ha blitt betalt for systemleie og teknikertid.

Det fulle beløpet kreves altså av Barbantoni, og Flatland skriver til VG at han ikke har noe med denne arbeidskonflikten å gjøre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder