FØRSTEMANN UT: Oppholdet på sydhavsøya i Robinsonekspedisjonen ble kort for Kimhye Iversen. Foto: TV 3

Seerrekord for «Robinson»

... men «Nytt på Nytt» var mest sett

(VG Nett) Aldri før har så mange TV-seere benket seg foran en «Robinson»-premiere som i går.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Hele 449.000 seere fikk med seg gårsdagens sesongpremiere på «Robinsonekspedisjonen» på TV3 - den tiende runden i rekken av realityshowet, som første gang ble vist i 1999. På det meste var hele 542.000 seere innom episoden i går.

- Dette er fantastiske seertall. Den beinharde kampen mellom nordlendinger og søringer engasjerte tydeligvis landsdelene, sier presse- og informasjonsansvarlig Glenn Ø. Støldal i TV3 i en kunngjøring.

Les også: Hun var første ut av ekspedisjonen

Mest sett

Norske TV-seere har et rush av premierer å velge mellom for tiden. «Nytt på Nytt hadde også premiere på NRK fredag, og slo like godt til med over 1,1 million seere. Det var helgens desidert best sette premiere.

Ivar Dyrhaugs «Beat for Beat» på samme kanal åpnet sterkt fredag - med 903.000 seere.

Blant helgens tilbud var også «Senkveld» på TV 2. Thomas Numme og Harald Rønneberg beviser at de fortsatt har taket på publikum - med en respons på 809.000 seere fredag - får VG Nett opplyst av TNS Gallup. «Senkvelds» skarpeste rival, Fredrik Skavlan på NRK, har ennå ikke hatt premiere på sin høstmeny.

Ettersnakk: Hva mener du om helgens premierer?

«Skal vi danse»-kjendisene svingte seg for første gang på parketten lørdag - på TV 2. Showet hadde i snitt 675.000 seere på hovedsendingen, mens 724.000 lot seg lokke til å se siste del, selv om det ikke var noen som røk ut denne gangen.

- Dette lover godt, og vi er strålende fornøyd med premieretallene, sier presskontakt i TV 2, Unn Grethe Berge.

Alt om «Skal vi danse»-premiere på Rampelys

NRK hadde lørdag premiere på både «De Ukjente» og «Den store reisen». Førstnevnte hadde i snitt 588.000 seere, mens «Den store reisen» kan skilte med solide 618.000 seere, melder TNS Gallup.

Fredagens «X Factor» på TV 2 var ingen premiere, men talentshowet ble fulgt av 561.000 seere, som er en nedgang på 90.000 seere fra startskuddet forrige fredag.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder