PROGRAMLEDER: Glamourmodell Triana Iglesias fikk en dramatisk start på innspillingen av «Paradise Hotel». Foto: Privat

TV 3 lager norsk sex-hotell

TV3 har hatt suksess den danske versjonen av Paradise Hotel. Nå har TV3 bestemt seg for å lage en norsk versjon, og jakter på norske deltagere.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Kanalen kommer ikke til å legge noen restriksjoner på deltagerne. Programleder blir glamourmodellen Triana Iglesias, som startet sin karriere i «Midt i smørøyet» på NRK1.

LES OGSÅ:- TV-serie burde beskyttet pasienter bedre

- Vi hadde muligheten til en norsk versjon i bakhodet da vi satte opp danske «Paradise Hotel». For å si det rett ut er vi lettere beruset av suksessen i sommer, og til vinteren går vi derfor i gang med en egen norsk versjon som skal spilles inn i Mexico, sier programdirektør i TV3, Trygve Rønningen til VG.

Snakkis

«Paradise Hotel», som TV3 har sendt hverdager i hele sommer, har hatt et snitt på over 110000 seere. Sammenlignet med fjoråret er det seerøkning på 70 prosent. Dette har igjen gitt TV3, ifølge tall VG har innhentet, gitt TV3 en million kroner mer i reklameinntekter pr. uke.

LES OGSÅ:«Top Model»-vinner fikk ikke premien

- Jeg kommenterer ikke tall, men det er klart seerøkningen har resultert i en del mer penger, sier Rønningen.

«Paradise Hotel» har uten tvil vært en av sommerens snakkiser, ikke minst på grunn av de mange sexscenene. TV3 kommer ikke til å legge noen føringer på de norske deltagerne om hva de skal gjøre og ikke gjøre.

- Men vi kommer selvfølgelig til å redigere programmene. Nettopp på grunn av sexfokuset som har vært på den danske serien har vi da også vist den etter det såkalte vannskillet klokken 21.00. Danskene er nok mye mer frivole enn oss nordmenn, sier Trygve Rønningen.

PROGRAMLEDER IGJEN: Triana Iglesias blir igjen programleder på TV, denne gang i den norske versjonen av Paradise Hotel. Foto: TV3/Viasat 4

Treffer kjernegruppen

Han er storfornøyd med valget av programleder som falt på glamourmodellen Triana Iglesias.

- Hun er et TV-dyr, hun kommer ut av skjermen. Vi har testet henne og er veldig fornøyd, sier Rønningen.

- Klart jeg gleder meg. Dette blir veldig spennende, sier Triana Iglesias.

- Dette tror jeg blir en kjempefin erfaring for meg, sier hun.

TV/radio direktør, Espen Barås Bye i mediebyrået OMD, skjønner godt at TV3 nå vil lage en egen norsk versjon av «Paradise Hotel».

- Dette er en serie som treffer midt i TV3s kjernemålgruppe. Men jeg synes ikke de skal lage en snillere versjon, slik at de kan kjøre serien i primetime. Vi tåler det vi har sett i den danske utgaven. Dessuten, ved å legge «Paradise Hotel» så sent som den ligger nå, utvider TV3 sin primetime, sier Barås Bye.

- Kynisk

Rådgiver Andreas Gravdal i avdelingen for ungdom og medier, i den kristne organisasjonen Familier og medier, er ikke begeistret for at TV3 nå vil lage en norsk «Paradise Hotel».

- Den danske serien er kontroversiell med et innhold som er kynisk spekket med sex. Den fremmer enda mer sexpress blant unge. Nå vet vi jo ikke hvordan den norske serien blir, men det er viktig at den i hvert fall sendes etter kl. 21.00 om kvelden, sier Gravdal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder