Trosser Jan Thomas og blotter bena  * Må lime fast utringningen

MUNTRASJONSRÅD: Eli Kari Gjengedal hater å trene, men elsker «Skal vi danse». VG møtte dansehåpet på kafé i Oslo. Foto: Fredrik Solstad

Eli Kari Gjengedal får endelig bo med ektemannen

Værmelder Eli Kari Gjengedal (45) har aldri tilbrakt mer enn fire uker sammenhengende med mannen hun er gift med.

Artikkelen er over tre år gammel

Paret ble smidd i Las Vegas for to år siden, men det har aldri vært aktuelt for Gjengedal og ektemannen Tom Saxegaard (45) å flytte sammen. Hun bor i Bergen med sønnen Nikolai (snart 11), mens Saxegaard har sin base i Drammen.

– Nikken, som jeg kaller ham, bor hos meg annenhver uke. Så lenge han trenger meg i oppveksten, blir jeg der, forteller Gjengedal til VG.

Men når hun nå er aktuell i «Skal vi danse», er det praktisk å bo hos Saxegaard.

– Siden han og jeg kun har vært sammen fire uker på det meste, går jeg nå for rekord. Nå må folk stemme på meg, så jeg lærer ektemannen min å kjenne! Og så jeg får være lenger i Norges mest solrike by, sier Gjengedal med velkjent klingende latter.

Hun kommer løpende inn til møte med VG på en kafé i Oslo. Første tog fra Drammen forsvant foran nesen hennes.

EKTEMANNEN: Eli Kari Gjengedal og Tom Saxegaard på Gullruten i 2014. Begge mener at Gjengedal med rette kan skryte av bena. Foto: HALLGEIR VÅGENES

– Jeg prøvde å sjarmere meg til å få være med på Flytoget, men de sa jeg da kunne risikere 1100 kroner i bot. Så beklager forsinkelsen, kvitrer hun.

Comeback: Eli Kari blir værmelder igjen

Streng sønn heier

Selv om Gjengedal savner sønnen i disse intense dansetider, trøster hun seg med at han er hennes aller største supporter.

– Han sier til meg at «Nå må du vinne, mamma!». Og han raser hvis jeg trener mindre enn de andre. Nikken var med på treninger i sommer og strammet meg opp hvis han syntes jeg sluntret unna. Og så er han opptatt av at kjolene skal se bra ut. «Du må snakke i pausene, ikke når du danser», irettesetter han meg.

(Se sønnens Instagram-appell til mamma nede i artikkelen)

Både sønnen og ektemannen var med på premieren for en uke siden, da ingen røk ut, men Gjengedal og dansepartner Ivo Havranek rangerte nest nederst. Nå gjelder det for paret å gi jernet.

– Det verste som kan skje, er at jeg er den første som ryker. Jeg innrømmer at det ville gått på selvtilliten. Styrken min er at jeg har god hukommelse og husker koreografien etter to repetisjoner. Men jeg må altså trene 5000 ganger hoftesvingen, ler hun.

SØNNEN: Eli Kari Gjengedal og Nikolai på klatretur nylig. Foto: PRIVAT

Hun har gått noen runder med seg selv på hvordan hun vil takle et sviende nederlag.

– Konklusjonen er at jeg må være så tøff at jeg tåler det som kommer. Er man med, er man med. Men jeg ser ikke bort far at jeg kommer til å ligge i fosterstilling søndag hvis jeg ikke er med lenger, sier hun – like smilende.

Lest denne? Danse-Nadya på TV – Myk mamma privat

Første store reality

Med unntak av «4 stjerners middag», har aldri Gjengedal latt seg overtale til reality-TV, selv hun tilbudene har strømmet på fra blant annet «Kjendis-Farmen», «71 grader nord» og «Master Chef».

Artikkelen fortsetter under bildet.

OPPRØMT: Eli Kari Gjengedal – her i hovedstaden fredag. Foto: Fredrik Solstad VG

– Også «Skal vi danse» har spurt meg flere ganger, og plutselig nå ble jeg redd for aldri å bli spurt igjen. Men da jeg sto på parketten forrige uke og tenkte på at jeg skulle suse nedover gulvet og inn i stua til folk, da måtte jeg le. Jeg kan jo ikke danse, og har null stil og kroppskontroll.

Blåser i Jan Thomas

Men fine ben, det har hun. Og det vet hun å spille på når hun og Havranek nå jobber på spreng for at hun skal se så hot ut som mulig under kveldens quickstep.

– Ja, altså, jeg er stolt av disse, så hvorfor skal jeg ikke vise dem frem? sprudler 45-åringen og strekker på to lange ben.

SNIKTITT: Eli Kari viser frem kveldens secy kjole. Foto: Fredrik Solstad

– Når man skal gå i disse kjolene, må man bare legge alle komplekser til side. Jeg har fått kjeft av Jan Thomas tidligere for at jeg viser frem bena. Han synes ikke jeg har alderen for det. Men mannen min elsker disse bena, og Ivo mener vi må gi alt.

Stort intervju fra 2015: – Jeg er sikkert gjesten fra helvete

Kontroll på brystene

I kveld stiller Gjengedal i en sølvkjole av det dristige slaget.

– Utringningen er veeeeldig dyp, så jeg må ut og kjøpe tape i dag for å lime den fast. Ivo sier til meg at «Du vet at puppene dine kommer til å sprette, for de er jo ganske store. Men da kan du bare legge dem på meg». Han er så tålmodig og snill – og vi har det utrolig gøy.

Husker du? Eli Kari om værkritikken

NYTER SHOWET: Eli Kari Gjengedal og Ivo Havranek på dansegulvet forrige uke. Foto: Fredrik Solstad

Ikke tynnere

Selv om Gjengedal håper å komme lengst mulig å konkurransen og unngå å ryke ut tidlig som tidligere vær-kollega Elin Tvedt gjorde for noen år tilbake, er deltagelsen aller mest for moro.

– Jeg er med for showet skyld, ikke for å bli tynn – jeg har ennå ikke gått ned et gram – eller for å vinne. Men jeg håper å kunne danse jive til min manns yndlingssang, Thin Lizzies «Boys Are Back In Town», om en uke. Tom er i motsetning til meg en fantastisk danser, og jeg vil gjerne overraske ham med denne, sier hun og skyter inn:

EKS-KOLLEGER: Eli Kari Gjengedal håper å komme lenger enn Elin Tvedt i «Skal vi danse». Foto: HALLGEIR VÅGENES

– Elin Tvedt kommer for øvrig og heier på meg om en uke, så hun har trua!

TV-profilen har aldri likt å trene.

– Jeg håper å finne treningsgleden gjennom dette programmet, sier hun optimistisk.

Om mediekrisen

I motsetning til de fleste rivalene i «Skal vi danse», har ikke Gjengedal tatt permisjon fra jobben som værsjef og værmelder.

– Jeg kunne jo ikke det når jeg ikke vet hvor lenge jeg er med.

Gjengedal synes det er trist å se den kritiske fasen TV 2 går gjennom.

– Det er forferdelig vondt. Vi står over en medierevolusjon. TV 2 slik vi kjenner det gjennom mer enn 20 år, er en tilbakelagt epoke. Nå må skipet styres inn på trygg grunn før man satser på et nytt.

Fikk en bekk inn i huset: Slipper rettssak

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder