Rett vest for «Ville Vesten»

TV

«Ville Vesten» med Liv Marit Wedvik har vært et realt bomskudd og en svinedyr affære for TV3. Nå blir programmet flyttet, og erstattet med realityserien «Charterfeber».

  • Jørgen Thaule
Publisert:

I «Ville Vesten» skal 12 deltagere gjete en flokk kveg over en gitt distanse. Reality-serien er den dyreste som noen gang er spilt inn av en norsk TV-kanal. Etter det VG erfarer, koster en enkeltepisode TV3 mellom 1,3 og 1,5 millioner kroner. Det er til sammenligning om lag like mye som TVNorge betaler for hele årets sesong av «Big Brother».

- Vi kommenterer aldri hva programmene våre koster, sier programdirektør Hans Peter Hognestad i TV3.

Flytter programmet

«Ville vesten» har 10 episoder. De to første har slett ikke truffet seerne. Første episode ble sett av 95000 seere, den andre av skarve 61000. I episode to var også en av de såkalte blokkene sett av mindre enn 50000 seere. Det betyr at TV3s gigantsatsing er om lag like mye sett som «Lunsjtrav» på NRK1.

- Det er aldri hyggelig å ikke lykkes. Men TV3 kan ikke leve med så lave seertall på en søndag. Derfor flytter vi programmet. Til hvilken dag vet vi ikke ennå, sier Hognestad.

- Er det rett og slett snakk om en pause?

- I verste fall så er det det. Men akkurat nå er ikke det noen aktuell tanke, sier Hognestad, som setter opp en ny egenprodusert reality-serie i stedet for Wedvik & Co.

Syden-reality

- «Charterfeber» er som «Ville Vesten» en 10 episoder lang reality-serie. Den handler om hvordan Ola nordmann ferierer. I serien følger vi pensjonistpar, ungdommer og familier på tur til Gran Canaria, sier Hognestad som har stor tro på «Charterfeber» som har sin første sending søndag 26. mars. «Ville Vesten» sendes søndager kl. 20.00 til og med 19. mars.

I løpet av årets 10 første uker har TV3s mest sette program vært den første episoden av «Prison Break», som ble sett av 210000 seere 5. januar.

Siden har oppslutningen om serien falt. Og nysatsingene, «Xperimentet», «Shopaholic», «Top Model 2006», «Prinsessen og professoren» og altså «Ville Vesten» har heller ikke sittet som et skudd.

Lave tall

Debuten med «Xperimentet» og Hallvard Flatland ble sett av 86000 seere, mens sesongens første «Shopaholic» sanket 63000 seere. «Top Model 2006» har startet noe bedre med henholdvis 110000 og 124000 seere på de to første episodene. Også «Prinsessen og professoren» har klart seg noe bedre med 121000 seere.

Og i løpet av årets 10 første uker har TV3 hatt bare 66 programmer over 100000 seere, og kun ett over 200000.

TV-/Radio-direktør Jarle Thalberg i Carat, Norges største mediebyrå, sier til Kampanje at TV3 har vanskelig for å lykkes med egenproduksjoner.

- Vi ser gang på gang at det blir for vanskelig, sier Thalberg, som mener kanalen hadde fått like mye igjen ved å sette opp en innkjøpt serie eller film.

Her kan du lese mer om