MISTER TRÅDEN: NRK synes ikke det er unaturlig at "På tråden med Synnøve" mister seere i konkurransen mot TV 2s "Skal vi danse" på fredager. Foto: VG.
MISTER TRÅDEN: NRK synes ikke det er unaturlig at "På tråden med Synnøve" mister seere i konkurransen mot TV 2s "Skal vi danse" på fredager. Foto: VG.

Tapere og vinnere i TV-høsten

TV

Høstens TV-tapere er «Heia Tufte» og «Alt for Rognan», foruten «På tråden med Synnøve».

Publisert:


Vinnerne er «Nytt på nytt», «Først & sist», «Kvitt eller dobbelt», «Jakten på kjærligheten» og «Skal vi danse», «Deal, no Deal» og «Savnet».

- TVNorge har fått mest juling. «Heia Tufte» har virkelig floppet, sier Espen Barås Bye, TV/Radio-sjef i mediebyrået OMD.

I dagens VG kan du lese hva medierådgiver Hilde Øverby mener er grunnen til at Synnøve Svabø mister seere.

Oppbrukt

Han synes TVNorge har tatt altfor mye ut av Tufte-ballongen - og at luften nå er gått ut av den. Noe seertall på rundt 250.000 bekrefter.

- Jeg tror folk har gått lei. TVNorge gjorde også en stygg feil da de i utgangspunktet la «Heia Tufte» midt imot «Jakten på kjærligheten». Programmet klarte aldri å hente seg inn igjen, sier Barås Bye.

- Jeg synes ikke «Heia Tufte» er en taper. Det er fem programmer igjen - og vi får flere seere, sier informasjonsdirektør i TVNorge, Jens Petter Gjelseth, som mener at «Savnet» er kanalens vinner.

Sjekk ukas TV-guide her!

Feil fokus

Barås Bye synes at TV 2s «Alt for Rognan», som har ligger på 350.000 seere, og som ligger i samme «gate» som «Heia Tufte», heller ikke har innfridd.

- Det er blitt kjedelig, med fokus på feil elementer. Jeg mener TV 2 burde flyttet programmet fra beste sendetid, men sannsynligvis har de ikke hatt noe annet å sette inn, sier Barås Bye.

- Vi kunne nok ønsket oss flere seere på «Alt for Rognan». Men det er ingen stor skuffelse, sier programdirektør i TV 2, Nils Ketil Andresen.

Han er svært godt fornøyd med «Jakten på kjærligheten», og ikke minst «Skal vi danse», som ble flyttet fra fredag til søndag.

- Noe av det vi også synes er bra med flytting av «Skal vi danse», er at det er kommet flere yngre seere til på fredager enn det var på søndager, sier Barås Bye.

Tøff duell

Han mener at det som er spesielt interessant, er at TV 2 har klart å utfordre NRK i helgen med «Skal vi danse» på fredag og «Deal, No Deal» på lørdag.

- Det er jo på disse dagene det fortsatt er mulig å skaffe flere kommersielle seere, sier Barås Bye.

NRK1 har fortsatt den sterkeste fredagen, med uslitelige «Nytt på nytt» - og «Først & sist». Men også søndagen går ganske bra for NRK1.

- Med tanke på konkurransen fra TV 2 og fotballen er jeg veldig fornøyd med søndagen. «Kvitt eller dobbelt» og «Planeten jorda» klarer å samle familien foran skjermen, sier fungerende TV-sjef i NRK, Arne Helsingen.

Her kan du lese mer om