TV 2 gir «Idol»-deltagerne munnkurv

(VG Nett) TV 2 har bedt «Idol»-finalistene holde seg unna VG Netts debattforum.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

FORTSATT MED: David Bakke er fortsatt med i Idol-finalen. Foto: Are Mathisen

- Det er riktig. Vi har rådet dem til ikke å delta i diskusjonene, bekrefter Bjarne Laastad, presseansvarlig i TV 2, til VG Nett.

- Vondt blir verre- Hvorfor gjorde dere det?

- Vi frykter at debattene kan føre til at vondt blir verre for deltagerne, forklarer Laastad.

- Vi hadde noen episoder i nettdiskusjonene i fjor, og vi kan jo tenke oss til hvordan det hadde blitt hvis deltagerne den gangen selv skulle kastet seg inn i debatten, legger Laastad til.

Vil beskytte- Så oppfordringen er ment som beskyttelse for deltagerne?

- Ja, dette er kun i deltagernes interesser. Vår erfaring er at VG Nett ikke er så flinke til å sensurere meldingene som kommer. Men oppfordringen gjelder nettdebatter generelt - også i andre foraer, sier Laastad til VG Nett.

- Var det gårsdagens artikkel om David som fikk TV 2 til å ta affære?

- Ja. Men David svarte godt for seg, presiserer Laastad.

I FJOR: Amalie på Idol-audition i Oslo i 2004. Foto: TV 2

TV 2 sendte oppfordringen til alle deltagerne via tekstmelding. David og Amalie Olsen (19), som har vært de «profilerte» Idol-debattantene på nettet, bekrefter at de har mottatt hver sin oppfordring. Men kommer de til å holde seg unna nettdiskusjonene i fremtiden?

- Jo, det kan i og for seg være lurt det, sier David til VG Nett.

- De som skriver inn i diskusjonsgruppene vil fortsette å skrive ting uansett. Jeg tror nok at hvis vi blander oss inn, så blir det bare mer bråk og leven, forklarer David - som regner med at han er årsaken til at TV 2 gikk til aksjon.

- Tror nok at det var fordi dere skrev om meg i går at de lagde den regelen, men jeg synes det er helt greit. Jeg forstår det, sier David som kommer til å følge oppfordringen.

Amalie litt usikker
Amalie er litt mer tvilende til om hun kommer til å holde seg helt vekk fra nettforumet. Men hun har stor forståelse for at TV 2 kom med oppfordringen.

- Jeg synes egentelig det er helt greit. Det er veldig mange flere unge deltagere i «Idol» i år enn i fjor, og folk skriver mye rart..., sier Amalie til VG Nett.

- Kommer du til å styre unna debattene?
- Jeg tror kanskje det, men jeg vet ikke. Det de skriver om meg, går ikke inn på meg, sier Amalie som heller ikke i fremtiden kommer til å legge skjul på at hun er den hun er - det vil si hvis hun fortsetter å delta i debattene i VG Netts forum. Alle vet at «Bekkeloppa» er Amalie.

- Jeg kommer fortsatt til å kalle meg Bekkeloppa, forsikrer Amalie.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder