TV-TRIO: Eldar Skar, Henrik Mestad og Ane Dahl Torp i «Okkupert». Foto: TV 2 ,

Seerne fortsetter å svikte «Okkupert»

TV 2s nye dramaserie har mistet nesten 150.000 seere på en uke.

Artikkelen er over fire år gammel

Det startet så bra – «Okkupert» satte dramarekord på TV 2 da den hadde premiere for to uker siden. Hele 663.000 seere lot seg friste til første episode av TV-kanalens dyreste dramasatsing noensinne. Men etter én uke hadde litt over 100.000 seere falt fra, og denne helgen flyktet ytterligere 142.000 seere.

Kun 414.000 seere, en markedsandel på 36,7 prosent, fikk med seg søndagens episode.

– Det er uventet. Men jeg forventer at det holder seg på det nivået, og ikke faller videre. Og så lenge det er over 500.000 som ser det når det går på TV, er det bra for TV 2, uttalte TV-ekspert Morten Wiberg i Carat til VG for en uke siden.

TV 2: – Over normalen

Men nå er det altså så vidt de holder seg over 400.000. Likevel er TV 2 ved godt mot.

OVERRASKELSE: Adelén og dansepartner Benjamin under avslutningen av sin slowfox lørdag. Foto: TV 2 ,

– Det har vært viktig for TV 2 å bygge en sterk søndag, noe vi har klart denne høsten. «Farmen» er i storform, og «Okkupert» leverer lagt over normalen for dette sendetidspunktet, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, til VG.

– Vi så også med «Frikjent» at denne falt de første ukene, og at seingen spredte seg over tid. Derfor er vi veldig godt fornøyd med de totale seertallene, såkalt Total Screen Rating, for «Okkupert». Første episode er så langt sett av 939.000 seere, mens den andre er sett av 772.000 seere så langt. Dette er tall som inkluderer førstegangsseing, opptak, reprise og seing på TV 2 Sumo, forklarer Dahl.

VGs anmelder ga «Okkupert» terningkast tre.

TV 2 s store lørdagstrekkplaster «Skal vi danse» har falt jevnt og trutt – og landet nå sist med 489.000 seere.

RØK UT: Heidi Gjermundsen Broch (t.h.) er ute av «Stjernekamp», mens Trine Rein fortsatt er med. Foto: NRK ,

Oppdatert? Adelen klinte til med dansepartneren

NRK-triumf

NRKs «Stjernekamp» fortsetter å slå knockout - nå sist med 847.000 seere. Helgens TV-aksjon til inntekt for beskyttelse av regnskogen, kunne skilte med 618.000 seere i snitt, får VG opplyst av TNS Gallup.

Sting til VG om kritikken: – Bare bullshit

«Farmen» på TV 2 holder seg imidlertid stabilt høyt og kunne søndag skilte med 730.000 seere, vel å merke 35.000 færre seere enn for en uke siden.

Nær halvparten av alle som så på TV forrige søndag, så «Okkupert». Denne helgen kan ikke programmet skilte med like bra tall. 556.000 seere valgte å se den andre episoden søndag kveld.

Flopp eller suksess? Slik måles antall TV-seere

Flere TV-nyheter her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder