SEIERHERREN: Harald Martin Brattbakk (39) poserer med trofeet på Nordkapp. Foto: TVNorge

Han er Norges tøffeste kjendis

(VG Nett) - Helt vilt! ropte Harald Martin Brattbakk (39) da han vant «71 grader Nord».

Artikkelen er over ni år gammel

71 grader Nord - hjemmeside

Den tidligere fotballspilleren tok en knusende seier over Kristin Krohn Devold (48) i den avgjørende styrkeprøven som ble vist på TV mandag kveld.

Dermed kan Harald Martin smykke seg med tittelen «Norges tøffeste kjendis».

- Vanvittig!

- Jaaa! Jaaa! Yesss! jublet Harald Martin da han skjønte at han hadde vunnet. - Nå er jeg speechless, kom det omsider fra 39-åringen da han vel framme på Nordkapp fikk seiersbeviset i hånden.

- Dette er helt vanvittig bra! Helt vilt, sa tøffingen mens Kristin kom løpende ikke altfor langt bak.

Det var i det hele tatt tydelig at Harald Martin Brattbakk satte stor pris på seieren.

PÅ ANDREPLASS: Kristin Krohn Devold (48) kom i mål ikke lenge etter Brattbakk. Foto: TVNorge

- Det var utrolig deilig å kunne stå på toppen av Nordkapp etter å ha vunnet, sier han til VG Nett. Harald Martin forteller at han på ingen måte hadde innkassert seieren på forskudd.

- Jeg var usikker på hvordan det skulle gå da innspillingen begynte, men etter hvert så jeg at jeg hadde klart meg bra på de fleste oppdragene, og da så jeg også muligheten for å kunne vinne, sier han.

- Det er masse ferdigheter med i bildet, men også en del flaks noen ganger. Man kan aldri være helt sikker, men ønsket om å vinne var sterkt, legger han til.

Stolt Kristin

- Jeg er utrolig fornøyd over at jeg kom så langt - en dame på 48 år som aldri har vært på noe landslag, ler Kristin som var stolt over å klare å «puste de unge gutta i nakken» gjennom hele innspillingen.

Men finalen tok hardt på turistsjefen, som pådro seg en vond skulder da hun spadde grus. - Jeg slet med skulderen i tre måneder etterpå, forklarer Kristin som likevel er strålende fornøyd med hele den lange turen til Nordkapp.

- Jeg nøt hele reisen, forteller hun.

Cato Zahl Pedersen (51) kom på tross av sin funksjonshemming helt til finalen, men ble slått ut i den første testen. - Du er den tøffeste, sa Kristin da hun klemte Cato under avskjeden. Også Harald Martin betrodde til TV-kameraene at Cato var den han hadde mest sansen for på turen.

RØK UT: Cato Zahl Pedersen (51). Foto: TVNorge

- Innstillingen til Cato har inspirert meg også, forklarte Harald Martin før hans egen seier var sikret.

Mulig ny runde

TVNorge har ennå ikke tatt stilling til om de skal spille inn en ny kjendisversjon av «71 grader Nord».

- Det er selvfølgelig noe vi vurderer, men vi har ikke tatt en endelig beslutning på det, sier pressesjef Ingerid Medhus.

I disse dager holder TV-kanalen på med innspillingen av den ordinære «71 grader Nord», som skal på lufta allerede i høst.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder