KOM IKKE: Stella Mwangi uteble fra lørdagens dansefinale. Foto: Scanpix

Stella droppet «Skal vi danse»-finalen - TV 2 varsler gransking

NYDALEN (VG Nett) Stella Mwangi prioriterte prisutdeling i Sør-Afrika fremfor finalen i «Skal vi danse». Det liker ikke TV 2.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Flere la kanskje merke til at MGP-vinneren uteble da dansefinalen gikk av stabelen lørdag kveld.
Det er tradisjon og stadfestet i TV-programmets kontrakt at alle kjendisdeltakere gjør comeback på parketten under finalen.

Mwangi er for tiden i Sør-Afrika. Der har hun deltatt på Channel O Awards, noe hun fant viktigere enn TV 2-showet.

- TV 2 og produksjonsselskapet Monster hadde håpet hun ville fullføre forpliktelsene hun hadde med oss, og vi kommer til å se på denne saken internt etter finalen, sier informasjonsmedarbeider Unn-Grethe Berge til VG Nett.

VGTV: - Godt å stå her med pokalen

Artisten - som representerte Norge i Eurovision-finalen i Düsseldorf i mai i år - var nominert i fire kategorier under Channel O Awards, og opptrådte også under showet.

VGTV: - Atle har vært den beste

Channel O Awards regnes sammen med MTV African Music Awards som den største musikkprisutdelingen i Afrika.

Les også: Atle vant: - Helt rått!

- Etter avtalen skulle egentlig Stella vært her i kveld, men har valgt å prioritere prisutdeling i Afrika. Vi hadde helt klart sett at Stella stilte på finalen etter den strålende innsatsen hun har vist på parketten, fortsetter pressekontakt i TV 2, Unn-Grethe Berge.

Anna Anka var heller ikke til stede under finalen, men hadde fått tillatelse av TV 2 til ikke å stille.

- Anna Anka har fått gyldig fri på grunn av barnefordelingsaken som pågår i USA, sier Berge til VG Nett.

- Hadde ikke noe valg

- For meg var dette egentlig ikke noe valg. Channel O Awards er noe av det største jeg kan opptre på i hele Afrika, og da var det selvfølgelig en utrolig mulighet for meg som jeg ikke kunne si nei til, skriver Stella Mwangi i en e-post til VG Nett.

Mwangi, som var nominert i fire kategorier, forklarer at siden hun allerede var ute av dansen var hverken hun eller managementet hennes i tvil om at dette var en mulighet hun kunne la gå.

- Jeg vant ingen av prisene, men som en Kenyansk artist som er bosatt i Norge er det en ære å være nominert og en opplevelse for livet å være del av showet, skriver Mwangi videre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder