OMSTRIDT BIDRAG: Irland håper å vinne Melodi Grand Prix med denne syngende kalkunen - Dustin. Foto: Eurovision Song Contest

Kalkunen har landet i Beograd

(VG Nett) Noe av det første Irlands GP-kalkun gjorde i Serbia, var å fornærme britene.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Eurovision Song Contest

Vel vitende om at alt han sier risikerer å bli slått stort opp, valgte Irlands omstridte Grand Prix-håp å refse sin britiske rival under gårsdagens pressekonferanse i Serbias hovedstad Beograd.

Les også: Maria har reist

- Kan dere tro hva britene sier? De mener jeg er en morofigur! Hva med deres egen artist, Andy Abraham? Han pleide å samle søppel - nå synger han det, lød det nådeløst fra den syngende kalkunen som i hjemlandet er en kjent barne-TV-figur.

Omstridt

- Vi vil bringe respekten tilbake til Eurovision Song Contest. Det er det sangen vår handler om. Låten handler om forandring, forklarte det kontroversielle Melodi Grand Prix-håpet.

Det er nemlig med svært blandede følelser Irland sender Dustin the Turkey til Beograd for å forsvare landets etter hvert store Melodi Grand Prix-ære. For selv om kalkunen Dustin opp gjennom årene har samlet en solid skare fans, så er det mange som mener at han ikke burde få delta i Melodi Grand Prix.

- Lureri

- Dette er lureri. Jeg synes dette er en fornærmelse mot hele musikkindustrien og alle de andre landene som skal være med i konkurransen. Hvis vi gjør dette bare for moro skyld og tenker at det ikke betyr noe, så bør vi bare trekke oss, raste Dana Rosemary Scallon, den første irske sangeren som var med i Melodi Grand Prix i 1970, da det ble kjent at kalkunen vant.

Se kalkunen på YouTube (VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider).

Les mer om protestene her

Tekno-låten kalkunen skal fremføre, har tittelen «Irelande Douze Pointe» (Irland 12 poeng) og refererer til landets mange MGP-triumfer opp gjennom årene. Låten er en parodi på Melodi Grand Prix, og tar utgangspunkt i spekulasjonenen om at Melodi Grand Prix-vinneren kåres ut fra politiske motiver og ikke etter kvalitet på låten.

Les også: Aserbajdsjan tror de vinner

Ikke til å spise opp

De som trodde at Dustin var kalkun tvers igjennom, må tro om igjen.

- Jeg er ikke hundre prosent kalkun. Jeg er 10 prosent gribb, så jeg er ikke spiselig, forsikret Dustin på pressekonferansen.

Kalkunen må i likhet med Norges Maria Haukaas Storeng kvalifiserer seg til hovedfinalen lørdag 24. mai ved først å komme videre i den første av to semifinaler tirsdag 20. mai.

Les også: Reiseklar Maria

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder