STOLT VINNER: Kamilla Alnes (18) snakker om modellseieren på VGTV. Foto: Marit Stensby/VGTV
STOLT VINNER: Kamilla Alnes (18) snakker om modellseieren på VGTV. Foto: Marit Stensby/VGTV

Norges nye «Top Model»: - Jeg kommer til å amme!

Tar ikke Jan Thomas' pupperåd på alvor

TV

(VG Nett) Kamilla Alnes (18) knuste rivalene i det omstridte realityshowet «Top Model». Nå er hun glad «hemmeligheten» er ute.

Publisert:

I går kveld fikk TV-seerne Kamilla bli utropt til Norges nye toppmodell på TV3. 18-åringen fra Ålesund forteller til VGTV at det i starten var vanskelig å holde seieren hemmelig. Det er nemlig flere måneder siden finalen i Paris egentlig fant sted.

- Jeg var jo så glad - helt i ekstase - og ville helst bare hoppe, sier Kamilla som ikke har noe klart svar på hvorfor nettopp hun vant.

VGTV: Se intervju med Kamilla!

- Hadde det dommerne så etter

- Jeg vet ikke, men jeg utviklet meg nok i riktig retning og hadde det dommerne så etter, sier Kamilla.

- Vi er tre helt forskjellige jenter, så det måtte bli enten eller, sier Kamilla om seg og de andre finalistene, Polina Barbasova (17) og Ivanna Petrova (17).

- Hva synes du selv er ditt aller sterkeste fortrinn?

- At jeg er allsidig, svarer 18-åringen som til daglig er elev ved idrettslinja på videregående skole i hjembyen.

Slitsomt

Kamilla føler hun har lært mye underveis. Ikke minst om seg selv.

- Jeg har lært at jeg er sterkere enn jeg trodde, og at man må være tålmodig og stå på. Og jeg har lært at det er veldig slitsomt å være modell! Og veldig gøy! ler hun.

Omstridt

Den femte sesongen av «Top Model» har skapt harme og forargelse - ikke bare fordi de unge deltagerne har måttet posere som drapsoffer og i svært sexy settinger med nakne menn. Det vakte også oppsikt at «Top Model»-stylist Jan Thomas i forrige uke uttalte at jentene ikke bør amme.

«Når du får barn, skal du i hvert fall ikke finne på å amme. Da ødelegger du alt sammen. Klem ut melka og gi barnet flaske. Det er ikke vits i å ødelegge det Gud har gitt deg», sa Jan Thomas til Ivanna.

- Litt dumt sagt

- Jan Thomas er en fantastisk mann, det må jeg først si. Men det var litt dumt sagt, kanskje. Jeg tror han angrer nå. Det var nok ikke så alvorlig ment. Han ble glad i oss og var bare opptatt av at vi skal ta vare på kroppene våre. Men jeg kommer til å amme, for å si det sånn! forsikrer Kamilla til VGTV.

- Helt greit

Kamilla hadde ellers ikke motforestillinger mot de omstridte fotoseansene. Hun ble derfor overrasket da hun så reaksjonene i mediene.

- Jeg tenkte først «Nei og nei!». Men så innså jeg at dette var PR og at det nok skaffet flere seere. Settingene gikk ikke utover deltagerne på noen måte. Det var en rolle vi gikk inn i, og for meg var det helt greit. Jeg tenkte ikke over det mens det pågikk, forklarer Kamilla.

Hva som skjer fremover nå, er hun ikke helt sikker på. Men Kamilla skal fullføre det siste skoleåret. Og hun har planer om å reise, selv om hun nå har sikret seg modellkontrakt og avtaler med blader og kosmetikkgiganter.

Har kjæreste

- Jeg vil kombinere modellyrket med skole og reise, forteller 18-åringen som også prioriterer å sette av tid til kjæresten.

- Han er snill og støtter meg, forteller Norges nye stjernemodell.

TV3 har foreløpig ikke tatt stilling til om de skal kjøre en ny runde av serien.

VGTV: Se intervjuet med Kamilla

Her kan du lese mer om