Her er de første reaksjonene på «House of Cards»

Fredag var det premiere på den tredje sesongen av «House of Cards». Sosiale medier flommer over av meldinger fra ivrige fans.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den etterlengtede tredje sesongen av Netflix' politiske dramaserie «House of Cards» hadde premiere fredag. Det var mange som satt klare for å sette i gang et «HOC»-maraton.

Husker du ikke hva som har skjedd i de to første sesongene? Fortvil ikke. VG har sammenfattet hva som skjedd, før sesong tre braker løs.

VG har sett deler av den nye sesongen, og med en femmer på terningen ser det ut til at fansen kan glede seg til det bekmørke TV-dramaet, som ifølge anmelderen blir enda mørkere i den nye sesongen. Fansen ser også ut til å være fornøyde, skal vi tro sosiale medier.

https://twitter.com/makhashi_/statuses/571262741513707520https://twitter.com/ashleydt053/statuses/571260508462059520First episode of season three and I’m hooked already. #HouseOfCards

Blant fansen finner vi også profilerte person som NATO-sjef Jens Stoltenberg. Han fortalte VG torsdag at han gledet seg veldig til fredagens premiere.

Serien følger den ultrakyniske politikeren «Frank Underwood», som bokstavelig talt trår over lik på sin vei mot maktens øverste tinder i Washington. Serien har vunnet flere priser og ble laget spesielt for Netflix.

Hovedpersonen la fredag morgen ut en melding på Instagram hvor han sa at folk burde se på «House of Cards».

A message from President Underwood. #HouseofCards

VGTV:Hvem er Norges svar på Frank Underwood?

Torsdag kveld var det britisk premiere og rød løper i London – der var VG på plass, og der fikk vi snakket med hovedrolleinnehaver i suksesserien «House of Cards».

På spørsmål om hva han tenker om at så mange norske politikere, blant annet NATO-sjef Stoltenberg, liker serien, svarte Spacey at folk er litt uenige om serien fremstiller politikken korrekt eller ikke.

– Jeg har hørt politikere si at serien er urealistisk og veldig kynisk, og så har jeg hørt andre si at den ligner mer på virkelighetene enn det noen av oss egentlig vil vite. Det er veldig interessant, sa han.

Les også:Netflix-tabbe ga førpremiere på «House of Cards»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder