HAR FÅTT GJESTER: Gaute Grøtta Grav sier flere har prøvd å komme seg inn på gården der deltakerne oppholder seg. Her viser han frem Berli gård for VGs fotograf. Foto: PETTER EMIL WIKØREN

«Farmen»-problemer med ubudne gjester

«Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav (34) mener det er et større problem med folk som vil snike inn på gården enn deltakere som vil jukse seg ut.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Tidligere sesonger av «Farmen» har det kommet fram at deltagere har jukset og kommet seg utenfor området hvor TV-innspillingen foregår.

Programleder Gaute Grøtta Grav sier de ikke har tatt noen spesielle forholdsregler for å hindre juks i årets sesong.

Endrer «Farmen» for millioner - les saken på VG+ !

Han mener samtaler med deltakerne er det viktigste.

- Det er viktig å snakke med deltakerne om hva reglene er. Om de går utenfor universet er det en historie vi ikke kan fortelle. Vi spiller veldig på lag med deltagerne. Om de har behov for å møte andre eller ta seg en røyk, får de heise det røde flagget og trekke seg, sier han.

Les anmeldelsen av årets «Farmen» - terningkast 5 !

Det er bare én vei ut fra Berli gård, og der sitter det en nattevakt, men det er mer for deltagernes sikkerhet enn av frykt for juks, ifølge Grav.

Blir sendt hjem

- Alle deltagerne i år har vært ekstremt klare på at juksing er langt over streken, og så vidt meg bekjent har de holdt seg unna tøys og tull. I år har det vært mer problematisk at folk har prøvd å komme seg inn på vår gård. Men da får de beskjed om å komme seg hjem, på en fin måte, sier programlederen.

- Det har vært to-tre hendelser med folk som har prøvd å komme seg inn. Det er alltid uønsket, men vanskelig å gjøre noe med. Av og til er det et uhell, vi er jo i et turområde.

Noen ganger blir folk stoppet før de får prøvd seg.

- Et stykke utenfor gården møtte vi en med svømmeføtter og lang mikrofon på stang. Han mente han skulle på hyttetur. Men vi fikk ham til å gå andre veien. Jeg lurer på hva han skulle få ut av det, sier Grav.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder