TÅREVÅTT: Lene Marlin og Marion Ravn gråt mye i vår. De nye deltagerne er Simone Eriksrud, Alexander Rybak, Samsaya, Øivind Elgenes, Sigvart Dagsland, Lars Lillo Stenberg og Anneli Drecker. Foto: TV 2 og VG

TÅREVÅTT: Lene Marlin og Marion Ravn gråt mye i vår. De nye deltagerne er Simone Eriksrud, Alexander Rybak, Samsaya, Øivind Elgenes, Sigvart Dagsland, Lars Lillo Stenberg og Anneli Drecker. Foto: TV 2 og VG

Slik skal de takle tårebonansaen i «Hver gang vi møtes»

De syv nye deltagerne er ikke spesielt redde for å vise følelser, men stålsetter seg likevel. Tegnestifter og vannfast maskara pakkes i kofferten.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
«Hver gang vi møtes» - hjemmeside

I dag ble det kjent hvilke syv som skal være med i vårens sesong av «Hver gang vi møtes» på TV 2.

LES OGSÅ: Derfor takket de ja

At det blir tårer både hos TV-seerne og artistene som sitter benket rundt spisebordet, er det absolutt stor grunn til å tro.
TV-seerne har sett alle sluser åpne seg før (les om tårekongen i årets runde og se en rekke gråteinnslag på VGTV nederst i artikkelen).

De nye artistene er også forberedt på å dele følelser når privatlivet skal utbroderes og låter tolkes i beste sendetid, men ikke alle tror de kommer til å gråte.

Simone Eriksrud:- Det er jo mange tårer og personlige historier i serien. Har du hatt noen betenkninger med å stille opp?

- Først tenkte jeg meg ikke om, jeg sa bare ja. Så kom jeg fram til at jeg må finne ut hvor mye av meg selv jeg kan vise. Men hver gang jeg står på en scene eller synger en sang, viser jeg ganske mye av meg selv. Og vi er bare folk som skriver det vi føler i sangene, det er ikke noe spesielt eller eksotisk over våre følelser.

- Gråter du mye?

- Det gjør jeg, jeg er en helt åpen kran. Men derfor tenker jeg at det plutselig skjer at jeg får stålkontroll. Man vet aldri, det kan slå begge veier. Men jeg er veldig lettrørt, og har allerede kjøpt vannfast mascara.

Sigvart Dagsland:
- Jeg har ledd mye på TV før, men har aldri grått. Jeg tror ikke jeg kommer til å sette tårerekord på TV nå heller. Men jeg er lettrørt, og det som skjer, det skjer. Jeg har ikke noe anstrengt forhold til følelser. Dessuten er jeg gift med en dame som gråter når noen får barn eller vinner Oscar, sier Dagsland og sikter til musikerkona Karoline Kruger.

Anneli Drecker:
- Jeg har allerede grått da jeg gikk gjennom låtene, men jeg skal prøve å la være å vise tårer på TV. Trolig går jeg for Gro Harlem Brundtland-trikset med tegnestift i skoen. Men er jeg trøtt og sliten, så tar jeg lett til tårene, sier hun til VG.

- I denne settingen blir det høyt tempo, så jeg regner med at vi får litt tynnslitte nerver til slutt. Når det er sagt - jeg er så gammel og uhøytidelig at det ikke gjør noe. Jeg har likevel respekt for at ikke alle ønsker å være med på dette.

Øivind Elgenes:
Elgenes er ikke redd for tårer.

- Nei, de som kjenner meg, vet at jeg er en empatisk fyr, så det er ikke noe problem. Jeg skal by på meg selv, det er det vi gjør i denne jobben.

Alexander Rybak:

- Jeg melder meg ikke på noe hvis jeg føler jeg må veie frem og tilbake. Hvis jeg kjenner med hele magen og hjertet at det er riktig, da sier jeg ja med en gang. Jeg har sagt nei til 100 realityprogrammer de siste tre årene, og det er deilig at det har kommet et ordentlig musikalsk program hvor musikken er i fokus. Og så passer det veldig bra at jeg får vært mye på norsk TV siden jeg holder på å lage en musikal som forhåpentlig skal ha premiere neste år.

- Får vi se mange tårer fra deg?

- Jeg vil ikke gjette på om det blir mange tårer på meg eller ikke. Siste gang jeg gråt, var i Disney World i Florida for noen uker siden, men det var første gang jeg gråt på noen år. Og det var gledestårer. Klarer vi å skape magiske øyeblikk blir det sterkt for alle, men jeg vil ikke forsere noe, sier han.

Lars Lillo Stenberg:
Stenberg er på reise og har ikke vært tilgjengelig på telefon i dag. Han har formidlet følgende sitat til VG om den sosiale settingen:

- Jeg har forstått det slik at dette er en morsom erfaring å ta med seg. Det er jo ikke så vanlig i vår bransje at man blir kjent med hvordan andre låtskrivere og artister takler denne jobben.

Samsaya har ikke besvart VGs henvendelser i dag, men sier i en pressemelding at hun gleder seg til å være med.
- Det jeg både ser frem og gruer meg mest til er selve omformingen av de andres låter, sier hun.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder