Mistet bevisstheten og slo hodet mot stein

Her besvimer NRK-Phung under «71 grader nord»

(VG Nett) NRK-programleder Phung Hang (30) slo hodet mot en stein og besvimte under TV-innspillingen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

 • Marcus Husby

Artikkelen er over åtte år gammel

Som VGs bilder viser, så var det noen dramatiske minutter for den kjente programlederen i den nye sesongen av det populære TVNorge-programmet.

VGTV: Her besvimer NRK-Phung under «71 grader nord»

Etter å ha vært på reisefot i over to uker falt Hang plutselig om, da hun skulle bøye seg ned for å hente en bøyle på bakken under en klatretreningstime på bakken.

- Jeg hadde lavt blodtrykk, og kjente allerede tidligere på dagen at jeg var veldig sliten. Nå husker jeg svært lite fra selve hendelsen. Men jeg ble fortalt at jeg besvimte på grunn av for lavt blodtrykk, sier Phung til VG.

Tatt hånd om av TV-lege

Ifølge de sikkerhetsansvarlige i realityserien, så var hun fullstendig bevisstløs i nesten fem minutter. Og det tok nærmere tjue minutter før hun kom til seg selv igjen.

LES OGSÅ: Tommy Steine: - Det tøffeste jeg har gjort i mitt liv

- Alle var veldig bekymret, og jeg skjønte nok ikke alvoret i situasjonen da jeg lå der, sier 30-åringen.

Hun ble raskt tatt hånd om av TV-produksjonens egen lege og kjørt til legevakten etter ulykken.

PÅ SKJERMEN: Phung Hang er en av årets deltagere i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: EIRIK HELLAND URKE/TVNORGE

- Jeg følte meg som en innbakt laks der jeg lå på båren - inntullet i sånn varmefolie. Det var veldig kjipt. Men også litt deilig å få tilbake varmen. Jeg frøs veldig mye i løpet av den turen, smiler Phung.

Trygt inne på legevakten konstaterte helsepersonellet at NRK-profilen hadde pådratt seg hjernerystelse etter fallet.

Bærer ikke nag

- Uheldigvis, så falt hodet mitt på en stein, noe som resulterte i at jeg følte meg veldig kvalm og brekte meg. Det gikk en stund før jeg var helt bra igjen. Men jeg sliter ikke med noen senskader eller problemer i dag, forteller NRK-programlederen.

Hun ønsker å presisere at hun ikke bærer noe nag til verken TVNorge eller produsentene bak realityserien, og at hun før ulykken inntraff bare hadde positive minner fra TV-turen.

- Det var en fantastisk opplevelse, og jeg ble veldig glad i de andre deltagerne. Stig Inge Bjørnebye kalte vi bare «onkel» og jeg husker at han sa: ««Onkel Stig» er her» da jeg lå på bakken. Mariann (Aas Hansen) holdt meg også i hånden hele tiden, mens Gustav (Nilsen) mente jeg var «lykketrollet» på turen, smiler Phung.

LES OGSÅ: Derfor kunne ikke Abid Raja vinne 71 grader nord

- Legen var raskt på plass

Kommunikasjonsrådgiver i TVNorge, Espen Skoland, synes det er leit at turen ble som den ble for Ngoc Hang, og priser seg lykkelig over at alt gikk bra til slutt.

- Vi er veldig glade for at hun ikke ble alvorlig skadet. Vi har til enhver tid egne sikkerhetsfolk som vurderer turene for oss. Selve uhellet skjedde under forberedelsene til neste dags øvelse, og det er så å si umulig å forsikre seg 100 prosent mot slike uhell, sier Skoland til VG.

Han forteller at de bestandig har med seg lege og helsepersonell på slike innspillinger, og at disse umiddelbart tok hånd om Phung da hun besvimte.

- Legen og resten av sikkerhetsteamet var raskt på plass da hun falt om og fikk fraktet henne til legevakten, sier Skoland som forsikrer at alt er vel med Phung, men som ikke ønsker å avsløre om hun måtte trekke seg fra TV-programmet på grunn av ulykken.

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» har premiere mandag 27. februar.

Mer om

 1. 71 grader nord

Flere artikler

 1. «GP» trakk seg i siste liten - Phung ble redningen

 2. Anita Valen sydde selv kveldens korteste kjole

 3. Kjendisene får hundretusener for reality - trekker seg uten konsekvenser

 4. Kjendisene røper «71 grader nord»-detaljer i sosiale medier

 5. Jon Almaas om «71 grader nord»: – Selvfølgelig blir det dårlig stemning

Fra andre aviser

 1. Strømstad kan bli Norges tøffeste kjendis

  Fædrelandsvennen
 2. Stadig oftere ender idrettsstjerner opp på TV-skjermen etter endt sportskarriere

  Aftenposten
 3. - Det svartnet for meg, så begynte jeg å hylgrine

  Fædrelandsvennen
 4. «71 grader nord»-programleder Tom Stiansen avslører sine drømmedeltakere

  Aftenposten
 5. TVNorge lager dokumentarserie om Estonia-ulykken

  Aftenposten
 6. - Gjenskaper Norges flaueste tv-øyeblikk

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder