SKJØRTEJEGER: I tv-serien «Californication» spiller David Duchovny en kvinneglad kultforfatter. I virkeligheten er han behandlet for sex-avhengighet. Foto: Promo

SKJØRTEJEGER: I tv-serien «Californication» spiller David Duchovny en kvinneglad kultforfatter. I virkeligheten er han behandlet for sex-avhengighet. Foto: Promo

Duchovny var forelska i lærer'n som 6-åring

(VG Nett) «Californication»-stjernen oppførte seg ekstra viltert på barneskolen slik at læreren skulle ta på ham.

Jonas Pettersen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


David Duchonvny (49) har de siste par årene tatt steget fra å være «X-Files-Duchovny» til å vinne Golden Globe for sitt portrett av den sex-fikserte kultforfatteren Hank Moody i den mørke tv-komedien «Californication».

En rolle som ligger ganske tett opp til Duchovnys eget liv. I 2008 lot han seg behandle for sex-avhengighet.

Grunnen til sexbehovet

MANN OG KONE: David Duchonvy innrømmer at sex-avhengigheten hans har gått ut over familien. Her sammen med kona Teo Leoni. Foto: Reuters


I et intervju med den tyske tv-kanalen Tele 5 forklarer han hva han mener er den noe spesielle grunnen til hans umettelige sex-behov som voksen: den kvinnelige læreren hans på barneskolen.

- Som seksåring lagde jeg ekstra leven rundt i klasserommet mens hun var der, slik at hun måtte ta på meg, forteller Duchovny.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Da VG Nett møtte Duchovny i London sommeren 2008, var ikke sex-avhengigheten et tema. Da var det «X-Files»-filmen som var samtaleemne. Se det eksklusive intervjuet her.

- En virkelighetsflukt

Duchovny, som nå sier han er kurert for sex-avhengigheten, mener at den seksuelle akten fungerer som en virkelighetsflukt for ham.

- Sex innebærer at jeg kan glemme meg selv. Jeg har hørt at å stå på ski skal være bedre enn sex. Kanskje, men jeg er ikke noen skiløper, sier «Californinication»-stjernen.

VG Nett-leser: «Californication er tidenes serie»Si din mening om Californication her.

Han innrømmer at avhengigheten hans har satt sine spor, også på familien. Han er gift med skuespillerinnen Tea Leoni (43), som han har to barn på syv og ti år sammen med.

- Vi har hatt et veldig tøft år, men nå er vi lykkelige og sterkere enn noen gang før, sier han.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder