FÆRRE VISNINGER: Truls Svendsen debuterte som skuespiller i TV 2-serien «Meglerne» der han spiller mot Henriette Steenstrup. Seerne faller derimot i fra. Foto:ROGER NEUMANN,

Nedtur for «Meglerne»

Mistet 182.000 seere etter premieren ** TV 2: - Misfornøyde!

Premieren av «Meglerne» ble sett av nesten en halv million
seere. Nå svikter seerne Truls Svendsen og TV 2s humortorsdag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Torsdagens andre episode hadde 297.000 seere – en nedgang på 182.000 seere på en uke.

– Disse tallene er vi misfornøyde med. Samtidig har vi fortsatt troa på at serien kan vokse på bakgrunn av det innholdet som ligger i de kommende episodene, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl til VG.

VGs anmelder, Ingvill Dybfest Dahl, ga humordramaet med Truls Svendsen i hovedrollen terningkast tre da hun anmeldte TV-serien:

«Serien oppleves som en heseblesende sammensatt rad med sketsjer – som «Torsdag kveld fra Nydalen» med et samletema. Men på en dårlig dag.»

TV-sjef Marianne Massaiu i Mediacom beskriver nedgangen til humordramet som kraftig.

– Seingen går noe ned i løpet av programmet. Tallene går også ned i den kommersielt interessante målgruppen TV2 er ute etter. Nedgangen er voldsom, og den havner under 300.000 seere.

– Forrige ukes tall var i overkant av hva TV2 forventet, men dette er langt under, sier hun.

Massaiu sier det var i hovedsak TVNorge og NRK som stjal seerne fra TV 2 torsdag kveld.

– Det er en interessant uke hvor vi ser tendenser til at TV-seingen er programdrevet. Kanallojaliteten går stadig nedover, og TV-publikummet ser ut til å belønne gode programmer i stedet, sier hun.

«Torsdag kveld fra Nydalen» ble heller ingen opptur for TV 2 torsdag. Premiereepisoden hadde 100.000 færre seere enn fjorårets premiere, og nedturen fortsatte i andre episode.

FENGET IKKE: Ap-politiker Eskil Pedersen var gjesteprogramleder i «Torsdag kveld fra Nydalen» torsdag. Her sammen med Cecilie «Cess» Steinmann Neess (f.v.), Else Kåss Furuseth, Sigrid Bonde Tusvik, Mikkel Niva og John Brungot Foto:TV 2,

Kun 212.000 seere samlet seg for å se TV 2s humorsatsning, som er inne i sin 11. sesong.

– Ja, tallene på «Torsdag kveld fra Nydalen» er lave, men vi har en bra andel i den kommersielle målgruppen 20-49 år, sier Dahl.

I september ble det kjent at «Ingen kjære mor» ble tatt av skjermen på TV 2. Programmet samlet 245.000 seere, og TV-kanalen mente det ikke hadde livets rett.

«Bønder i by'n», som hadde sin fjerde episode torsdag kveld, samlet 188.000 seere.

TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl sier de har ingen planer om å la dette programmet lide samme skjebne som «Ingen kjære mor».

Premieren på «Morgan og Ola-Conny gjør Norge» samlet 208.000 seere på TVNorge sist uke. Torsdagens andre episode fikk 239.000.

– Normalen er at seertallene faller litt på de ulike programmene utover sesongen, så dette er veldig positivt, sier kommunikasjonsdirektør TVNorge og SBS Discovery, Espen Skoland.

Hva mener du om «Meglerne»? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder