RØD LØPER: Skuespiller Leah Remini ankommer People's Choice Awards i januar 2005.
RØD LØPER: Skuespiller Leah Remini ankommer People's Choice Awards i januar 2005. Foto: Tammie Arroyo , Ap

«Kongen av Queens»-stjerne ut mot Tom Cruise

TV

Komiker Leah Remini (45) kommer med en rekke grove
beskyldninger om Tom Cruise og Katie Holmes’ bryllup, og om scientologikirken, i en ny bok.

Publisert: Oppdatert: 03.11.15 10:24

Skuespiller Leah Remini, kjent som Dougs kone Carrie i ni sesonger av TV-serien «Kongen av Queens», er denne uken aktuell med en biografi om livet i scientologikirken, «Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology».

Siden Reminis mor og stefar er scientologer, har hun vokst opp med kirken fram til hun brøt ut av den i 2013.

Les mer: «Kongen av Queens»-stjerne bryter med scientologkirken.

Selvbiografien kommer ikke for salg før tirsdag, men New York Daily News hevder å ha fått tak i et eksemplar de siterer fra.

Ifølge avisen skriver Remini at hun ble presset av Tom Cruise til å invitere sin venninne Jennifer Lopez til hans og Katie Holmes bryllup i 2006. Men da Lopez kom, skal hun ha blitt hindret i å omgås Remini i bryllupet.

Har du lest: Engasjerer 160 advokater til scientologi-dokumentar.

Komikeren hevder også at Cruise og Nicole Kidmans adoptivbarn Isabella og Connor var negative mot moren. Remini skal ha kjørt sammen med barna til flyplassen etter bryllupet, og da hun spurte om de hadde hatt kontakt med moren i det siste, skal Isabella ha svart avvisende og ha kalt moren en «SP». SP betyr innen scientologien en «supressive person», et undertrykkende menneske som regnes som en fiende. Folk som forlater kirken regnes angivelig som undertrykkende mennesker.

Remini fortsetter ifølge avisen med en lang rekke påstander om bryllupet, som at Cruise og Holmes’ datter Suri fikk kritikkverdig tilsyn, at hun selv ble straffet på grunn av tidligere oppførsel, og at flere fremstående og gifte scientologi-medlemmer flørtet med hverandre.

Norsk scientologiekspert: Katie vet for mye.

Hun hevder også at Katie Holmes lot Cruise vente på henne ved alteret i 20 minutter. I etterkant av bryllupet skal Holmes ha levert en rapport til scientologikirken om Reminis oppførsel, og sistnevnte endte opp med å betale rundt 2,5 millioner kroner for kirkens gjennomgang av handlingene hennes.

Holmes beklager

Mens Holmes sier til People at hun beklager å ha opprørt Remini og at hun ønsker henne det beste fremover, avviser scientologikirken alle påstandene. En representant har kalt alle Reminis påstander om bryllupet «ikke bare usanne, men latterlige og idiotiske». Til påstanden om at Isabella Kidman skal ha kalt moren en SP, svarer de ifølge People:

– Vi har aldri hørt Ms. Reminis påstand og tror ikke på den. Kirken og Ms. Kidman har tidligere svart på falske anklager om at det skulle være noe feil med Ms. Cruises forhold til moren.

Tom Cruise innrømmer: Så ikke datteren på 3 måneder.

På kirkens hjemmeside har de publisert et åpent brev som svarer på kritikken og kommer med flere påstander om Remini selv, etter et intervju hun gjorde med ABC News.

– Publiseringen av Ms. Reminis bok er et dårlig forkledd forsøk på å skaffe publisitet for å sprite opp en dalende karriere, skriver en talsperson der som også hevder at Remini var nær ved å bli kastet ut av scientologikirken da hun forlot dem i 2013.

– At hun nå finner på historier om kirken og fremstående medlemmer for å selge en bok, understreker den samme taktløse, uetiske og uprofesjonelle oppførsel som kirken finner uakseptabel, står det i uttalelsen.

Her kan du lese mer om