OVER: Christopher Mørch Husby og Maria Sandvik på premieren til «Skal vi danse» for seks uker siden. Foto: Berit Roald , NTB scanpix

Christopher om «Skal vi danse»: – Ikke forgjeves

Christopher Mørch Husby (25) er glad for at TV-seerne og fansen viser støtte etter at han i dag valgte å trekke seg fra konkurransen.

Artikkelen er over fire år gammel

Han har gitt jernet og danset så svetten har silt hver lørdag. Mørch Husby har ikke lagt skjul på at han til tider har vært svært nervøs. I dag valgte han altså å avslutte danseeventyret helt frivillig.

Reaksjonene har ikke uteblitt, sier han til VG i ettermiddag – noen timer etter kunngjøringen.

– Jeg har fått masse positive og støttende tilbakemeldinger på både Instagram og Facebook og setter utrolig stor pris på de hyggelige tilbakemeldingene! Jeg føler også at alle stemmene jeg har fått, heller ikke har vært forgjeves. De har gitt meg mange fine uker i «Skal vi danse». Jeg setter enormt stor pris på alle som støtter meg uansett hva.

Glemte å takke Maria

Mørch Husby og dansepartner Maria Sandvik (34) har blitt stemt videre av TV-seerne gjennom seks episoder før han i dag slapp bomben.

DASNEPAR: Christopher Mørch Husby og Maria Sandvik. Foto: Klaudia Lech , VG

«Da var eventyret over ... Først og fremst vil jeg bare si tusen, tusen takk til alle som har stemt på meg gjennom denne sesongen av Skal vi danse! Det setter jeg så enormt stor pris på! Jeg gikk inn i dette med åpne øyne, og gledet meg veldig til å være med i «Skal vi danse», men det har blitt for mye for meg de siste ukene med både dans, jobb og privatliv. Med så mye jobb, og så mye som «Skal vi danse» krever, har jeg har gått mange runder med meg selv før jeg med tungt hjerte har tatt denne avgjørelsen og forlater programmet», skrev 25-åringen på Instagram.

Han ramset opp en rekke personer han ønsker å takke spesielt – uten å nevne dansepartner Maria Sandvik. Når VG får tak i Mørch Husby på telefon noen timer senere, forteller han at det var en forglemmelse.

– En glipp

– Det var rett og slett en glipp. Nå har jeg lagt henne inn, opplyser han.

– Så det er ikke uoverensstemmelser mellom dere som ligger til grunn for at du trekker deg?

– Nei, det er det ikke. Men jeg var bare så opptatt av å takke de i produksjonen som har vært så fantastiske at jeg i farten glemte jeg å nevne Maria. TV 2 har sendt ut en pressemelding, og jeg ønsker ikke å si noe utover det, sier en Mørch Husby til VG.

«(...) stor takk til partneren min også», har 25-åringen nå føyet til under Instagram-posten.

– Jeg hadde ikke fått meg denne posten. Med det er hyggelig at han har rettet det opp igjen. Noen kommentar utover det har jeg ikke, sier Sandvik til VG.

Tidligere i dag uttalte hun til VG at hun synes det er trist at «Skal vi danse» er over.

INN IGJEN? Gitte Witt og André Nilsen. Foto: Frode Hansen , VG

– Det har vært veldig hyggelig å danse med Christopher. Han har tatt alt veldig fort, og han har lært masse.

Sandvik (34) har vært med som instruktør i «Skal vi danse» flere ganger og har danset med Tor Endresen (56), Lars Erik Blokkhus (37) og André Villa (33). I 2007 svingte hun og Tshawe Baqwa (35) seg helt til topps.

Både Sandvik og TV 2 er forsiktige med å uttale seg om hva det betyr økonomisk for danseintruktørene når en deltager trekker seg.

– Produksjonsselskapet har kontrakter med de profesjonelle danserne, som vi også forholder oss til i dette tilfellet. Innholdet i kontrakten er konfidensielt mellom danser og produksjonsselskap, forklarer pressekontakt i TV 2, Anne Martha Leidland.

TV 2 i tenkeboksen

TV 2 jobber nå med å finne en erstatter for Christopher til lørdagens «Skal vi danse»-sending, der tema er «Mitt vendepunkt» og deltagerne skal danse showdans.

Gitte Witt (32) røk ut sist lørdag, men om det er hun som kommer inn igjen, er for tidlig å si.

Ikke første gang

Det er ikke første gang at noen trekker seg fra «Skal vi danse», enten like før premieren eller midtveis i konkurransen. Marianne Aulie ombestemte seg like før start i 2012. I 2010 trakk Tom Nordlie seg. Andre har danset på seg skader og derfor måttet gi seg underveis – som Cecilie Skog i 2010 og Sigurd Sollien i 2008. Anders Jacobsen trakk seg på grunn av akutt blindtarmsbetennelse i 2011.

Flere nyheter på Rampelys

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder