Nesten 1,2 mill så Agnete ryke ut

I underkant av 1,2 millioner seere fulgte de siste dramatiske minuttene av semifinalen i Eurovision da det ble klart at Agnete Johnsen og Norge ikke gikk videre til finalen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– I snitt var det 923.000 som så hele semifinalen torsdag kveld. Med en absolutt topp da det ble klart hvem som gikk videre til finalen og hvem som ikke gjorde det. Deretter raste seertallene brått ned og alt tyder på at skuffelsen blant seerne var veldig stor, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen til VG.

Seertallene fra NRK viser at det klokken 23.02 torsdag kveld var 1.163.000 seere som fulgte sendingen og det ble klart at Eurovsion-eventyret var over for Agnete Johnsen og Norge. I løpet av et par minutter forsvant flere hundretusen seere.

– Skuffelsen var var vel ganske lik den man har når motstanderen scorer vinnermålet på overtid, legger Tolonen til.

Husker du? Nesten 1,7 millioner så Eurovision-finalen

Han regner heller ikke med at lørdagens Eurovisons-finale på langt nær får like mange seere som de 1.681.000 som fulgte fjorårets Eurovisions-finale.

– All erfaring viser atuten Norge faller seertallene til under en million, sier Tolonen.

Sist det skjedde var i 2011 da Stella Mwangi, også da til mange nordmenns overraskelse ikke gikk videre til finalen. Det førte til at seerinteressen for finalen falt fra 1.989.000 i 2010 til 994.000.

Les også: NRK forventer syke seertall på MGP-finalen

Seertallene for finalen var enda dårligere i 2007 da Guri Schanke gikk ut i semifinalen - og bare 573.000 så finalen som det året ble sendt fra Helsinki. Den mest sette finalen på 2000 tallet er kanskje ikke overraskende fr4a 2009 da Alexander Rybak stakk av med seieren.

– Men selv om vi på lørdag får seertall på rundt 900.000 skal vi ikke glemme at det fortsatt er et svært høyt tall, sier Kristian Tolonen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder