REKORD START: Aldri før han så mange fått med seg sesongstarten på «Mesternes Mester» som i år. Bjørn Maaseide og Thor Hushovd er blant de som kjemper en intenst kamp om å bli «Mesternes mester» 2016.

REKORD START: Aldri før han så mange fått med seg sesongstarten på «Mesternes Mester» som i år. Bjørn Maaseide og Thor Hushovd er blant de som kjemper en intenst kamp om å bli «Mesternes mester» 2016. Foto: Mattis Sandblad , VG

Tidenes beste start for «Mesternes mester»

Mens «Mammon» mistet hele 300.000 seere

«Mesternes mester» ble forrige ukes mest sette TV-program med hele 1.188.000 seere.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

- Dette er tidenes beste sesongstart for «Mesternes mester» og det lover veldig bra for resten av sesongen. Det er klart vi ert veldig fornøyd, sier programleder Dag Erik Pedersen til VG.

LOVER GODT: - Dette lover godt for resten av sesongen, sier en storfornøyd Dag Erik Pedersen Foto: Mattis Sandblad , VG

Han er nå i gang med den syvende sesongen av «Mesternes mester» og seertallene for første program, har ligget mellom 913.000 i 2012 og 1.171.000 i 2011. Lørdagens seertall er også en betydelig forbedring i forhold til sesongpremieren i 2015 som var nede på 961.000 seere.

- Det tror jeg henger sammen med at i fjor kom vi litt «hemmelig» på. Det var rett og slett ikke så mange som hadde hørt om nå kommer det en ny sesong av «Mesternes mester». I år derimot var vi mye bedre rustet. Seerne visste om oss, de gledet seg til at vi skulle komme på igjen, fortsetter Dag Erik Pedersen.

Kjekt å vite: Slik utarbeides seertallene

Han legger ikke skjul på at han også er strålende fornøyd med en såkalt markedandel på 66 prosent. Noe som i praksis betyr at to av tre som så på TV lørdag kveld mens første program i årets sesong av «Mesternes mester» ble sendt, valgte nettopp dette programmet.

Men det stopper ikke der for Dag Erik Pedersen og hans folkekjære mestere. Sesongpremieren ble nemlig vist i reprise tre ganger i løpet ac søndagen - og det gjør at seertallene første helg kommer opp i 1,528.000.

LAVERE ENN VENTET: Seertallene for første episode av sesong to av «Mammon» var lavere enn forventet. Trond Espen Seim og Ingar Helge Gimle (t.v.) spiller henholdsvis stats- og finansminister i tv-serien. Foto: Trond Solberg , VG

Derimot gikk det ikke fullt så bra for sesongstarten for den norske krimserien «Mammon» hvor deler av handlingen er lagt til redaksjonen i VG. Mens hele 971.000 fikk med seg første episode av første sesong 1. nyttårsdag i 2014, var det «bare» 692.000 som fulgte fortsettelsen søndag.

Denne bør du lese: Seertallene som bare forteller halve sannheten

Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen tror imidlertid at det er altfor tidlig å felle en endelig «dom» over seertallene til sesongpremieren for «Mammon».

- Mye har skjedd når det gjelder publikums seervaner de siste to årene - og det vi ser tydeligst er at når det gjelder drama er det mye forskjøvet seing. Derfor må vi vente minst en uke før vi ser hvor mange som har sett denne episoden, sier Tolonen til VG.

Dette mener VG om «Mammon»

Seriens manusforfatter og produsent, Gjermund Stenberg Eriksen, legger ikke skjul på at seertallene for første episode er litt lavere enn hva han hadde håpet på.

- Men med tanke på de dramatiske endringene i seervanene som har funnet sted de siste årene er vi veldig spente på hvor vi ligger om noen uker, sier Gjermund Stenberg Eriksen til VG.

Les også: Da «Mammon» ble spilt inn i VG

I skrivende stund har «Mammon» en webrating på 21.000 seere som da kommer i tillegg til de 692.000 som fikk med seg sesongstarten på «vanlig» TV. For «Mammon» sesong 2 er det forøvrig gjort avtaler som gjør at sesongen vil være tilgjengelig på nett uten tidsbegrensning.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder