Solveig Kloppen har ikke tenkt å la barna se alt

– Vi har ikke laget et barneprogram

TÅSEN (VG) Premiereklare Solveig Kloppen (43) mener det er helt feil å stemple «En kveld hos Kloppen» som en fyllefest. Men hun skal ta en prat med barna.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

Kloppen åpner hjemmet sitt: - Gøy å se Steinfeld i rosa forkle

«Fyllefest hos Kloppen», skriver VGs TV-anmelder om TV 2s «En kveld hos Kloppen», som starter mandag kveld.

– Men det stemmer ikke. Da tenker jeg at hun aldri har vært på en fyllefest, sier Kloppen når VG treffer programlederen hjemme på hennes eget kjøkken på Tåsen i Oslo mandag formiddag – noen timer før det nye konseptet skal på lufta.

– Jo da, de får vin, men ingen av oss var beruset, og alle gikk hjem klokka 21. Jeg har vært på gøyale fyllefester, og de var ikke sånn altså, sier en smilende Kloppen.

Klinte med tre

Ingrid Gjessing Linhave (37), Ole Robert Reitan (43) og Hans-Wilhelm Steinfeld (63) er de aller første kjendisgjestene som inviteres inn i stua til 43-åringen. Hver uke skal nemlig et knippe celebre nordmenn innta Kloppens hjem og by på en medbrakt rett og ikke minst seg selv.

Betroelsene sitter løst. I en av de første episodene betror Kloppen selv at hun var gikk i åttende klasse første gang hun drakk, og at hun da klinte med tre gutter på en kveld.

– Tøsa på Tåsen, liksom... Jeg må jo by på noe, jeg også, skal jeg få gjestene mine til å snakke. Men jeg var nesten 15, altså. Og sånn var det å vokse opp på Jessheim.

Kloppen er klar på at barna Albert (8) og Klara (5) ikke skal få se alt som vises på TV.

– Jeg skal nok få dem i seng før kl 20. Vi har ikke laget et barneprogram, og jeg bør nok ta en prat med mine egne før de ser enkelte program, konkluderer 43-åringen.

I første episode letter Hans-Wilhelm Steinfeld, tidligere utenrikskorrespondent i NRK, på sløret. Mens han rører i grytene på Kloppens kjøkken forteller han om sin egen barndom – og om moren han mener var altfor snill og ikke satte grenser. Han går heller ikke av veien for å innrømme at han kanskje kan bli i overkant mye å takle for omgivelsene. Da er det godt å ha kona Julia Ferkis (51) som kan sette grenser.

– Det er mange ganger jeg ikke har likt meg selv, forteller Steinfeld.

Om kona

– Jeg fikk betalt for å preike i NRK. Problemet er når du trekker den pratsommeligheten fra Dagsnytt 18 til selskapelighet på lørdager. Min kone Julia hater det, forteller Steinfeld og viser hvordan kona da gjerne sparker ham på leggen under bordet.

GIFT: Hans-Wilhelm Steinfeld og Julia Ferki, her under NRKs «Litt av et liv» for noen år tilbake. Foto:Erik Dyrhaug,NRK

– Hun er et sterkt menneske, hvis ikke hadde hun ikke vært gift med meg i 28 år, skryter 63-åringen av sin bedre halvdel.

– Jeg har aldri kjedet meg et sekund med henne. Jeg håper og tror at det er gjensidig. Når vi sitter andføttes på hytta, så har vi det bra, forteller Steinfeld mens han troner over Kloppen, som nesten ser ut til å rygge litt forsiktig i møtet med sin mer ruvende gjest.

– Jeg følte jeg kom veldig tett på Steinfeld – på alle måter, ler Kloppen, men legger raskt til at han var en svært hyggelig middagsgjest.

– Det blir helt annerledes enn å være i et studio. Og så skjer det noe når man tilbringer så mange timer sammen. Noe av det beste jeg vet er å invitere gjester hjem. Steinfeld sa til oss etterpå at han følte han hadde fått være seg selv, og det setter jeg stor pris på. Det er en gave til alle vertinner å ha sånne gjester, sier 43-åringen, kjent fra blant annet «Idol», «Norske Talenter» og «Ønskedrømmen», «Svendsen om Hansen og Jensen», «Er dette morsomt», og som vertinne for en rekke begivenheter - deriblant Amanda-utdelingen.

TV-anmeldelsen:Fyllefest hos Kloppen - terningkast 3

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder