... Og «Okkupert» fortsetter nedturen

HELGE-KONGELIGE: Pernille Sørensen, Jon Almaas og Johan Golden og deres «Nytt på nytt» var eneste TV-program i helgen med over en million seere. Foto: Anne Liv Ekroll NRK ,

NRK sikrer helgegrepet

NRK har stadig et solid helgegrep på TV-publikummet. Med «Nytt på nytt»  som juvelen i kronen: Det eneste programmet med over en million seere.

  • Jon Selås

Artikkelen er over fire år gammel

UTRULEG: Arve Uglum har overtatt for Oddgeir Bruaset i «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Foto: CHRISTIAN BLOM , NRK

Dette er det 16. året Jon Almaas presiderer på landets mest fremskutte satire-scene. Det har gått litt opp og ned med oppslutningen; mest opp, forresten. Men det er tydelig at det store TV-publikummet er blitt fortrolig med bisitterne Johan Golden og Pernille Sørensen; 1 060 000 seere og en markedsandel på nær 60 prosent er godt nok svar på det.

En annen, «gammel» og innarbeidet traver, «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», hadde nypremiere søndag. Arve Uglum (40) debuterte som ny programleder og erstattet folkekjære Oddgeir Bruaset (70). Ingen lett oppgave. Men 621 000 seere er en meget solid åpning, dog noe lavere enn forrige gang. På den annen side: Også Bruaset opplevde relativt svakere sesongåpningstall - med god stigning etterhvert.

Om seerne får samme fortrolighet til Uglum som Bruaset, kan det vise seg at NRK enda en gang makter å bygge stor begeistring for det veiløse Norge.

SLOSS mot en fallende tendens: «Okkupert» i TV2. Foto: AKSEL JERMSTAD TV2 ,

TV 2 fortsetter å slite med sin største dramasatsing gjennom tidene, «Okkupert», som vises søndagskvelder. Åpningen var bra, med 663 000 seere. Senere har folket falt fra. Denne gangen er tallet ned i 378 000 seere, mot 414 000 sist. 36 000 færre seere er ikke nødvendigvis katastrofalt. Men det er en lei tendens, som burde vært motsatt - eller i det minste stabil, dersom man hadde greid å skape interessevekkende utvikling.

Også lørdagen må smerte i TV 2. Hovedsatsingen «Skal vi danse» blir rett og slett overskygget av NRKs «Stjernekamp»: Til tross for at TV 2s dansere hadde en stigning på 38 000 seere fra forrige lørdag - opp til 527 000, dro de etablerte stjernenes innbyrdeskrig på NRK hele 849 000. Det er en forskjell på 322 000 norske TV-tittere på lørdagskvelden. Det er adskillig.

Så inntil videre må TV 2 trøste seg med søndagen, der «Farmen» viser styrke på seertoppen og en svakt stigende tendens med 741 000 seere, Men det er bare 90 000 flere enn nygamle «Der ingen skulle tru...». Det skal ikke store forskyvninger fra NRKs dokumentar-bondeliv til TV 2s reality-bondeliv, før NRK sikrer seg også helgens siste dag.

Les også

Flere artikler

  1. Oddgeir Bruaset stilte krav til etterfølgeren

  2. Dramarekord for «Okkupert»

  3. «Stjernekamp» vant helgen med klar margin

  4. «Skal vi danse» vant lørdagskampen

  5. Ny nedtur for TV 2 og «Skal vi danse»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder