PASSET IKKE: O.J. Simpson strevde med å få på seg hanskene brukt under dobbeltdrapene i 1994. I en ny dokumentar avslører en av forsvarets advokater hvorfor. Foto: SCANPIX

Ny O.J.-avsløring: Derfor passet ikke drapshanskene

LOS ANGELES (VG) Californias tidligere statsadvokat
reagerer med avsky på ny informasjon om hvordan O.J. Simpson og hans forsvarere manipulerte drapssaken.

  • Camilla Bjørn

Artikkelen er over tre år gammel

Et par blodige hansker spilte en nøkkelrolle da fotballsuperstjernen og skuespiller Simpson ble frifunnet for dobbeltdrap på eks-kone Nicole Brown og hennes bekjent Ron Goldman 3. oktober 1995.

I den nye 7,5 timer lange ESPN-dokumentaren «O.J.: Made in America» avslører et medlem av Simpsons forsvarsteam hvordan de forberedte seg til dagen O.J. skulle prøve hanskene foran juryen og dommer Lance Ito.

Les om den nye O.J.-filmen her: – Løser drapsgåten

Hanskene brukt av drapsmannen var blant politiets aller viktigste fysiske bevis. En av dem ble funnet på åstedet, mens politietterforskere oppdaget den andre hansken hjemme hos Simpson i Brentwood. Begge har DNA-spor av ofrene og Simpson på seg. Derfor vakte det stor oppsikt da drapshanskene ikke passet O.J.s hender.

Øyeblikket blir av mange omtalt som vendepunktet i rettssaken.

Bakgrunn VG+: Stor sak om drapene i 1994 (krever innlogging).

I «O.J.: Made in America» forteller en av forsvarsadvokatene at de flere uker før seansen hadde fått Simpson til å slutte med leddgiktmedisinering. Dette ville automatisk forårsake at Simpsons hender svulmet opp, og garantere at hanskene ikke passet.

– Gjør det meg forbanna? Ja, absolutt, sier tidligere statsadvokat i California Gil Garcetti til «Good Morning America».

Mer om O.J: O. J. Simpson skyldig i væpnet ran og kidnapping.

– Vi visste ikke før vi så dokumentaren nå at O.J. Simpson tok medisiner for leddgikt, og var blitt fortalt at hendene hans ville svulme opp hvis han stoppet å ta dem. Leddene stivner. Herregud, fortsetter Garcetti i TV-intervjuet.

Historien om Simpson er igjen aktuell. TV3 sender for tiden dramaserien «American Crime Story: The People v. O. J. Simpson». Den er basert på selve rettsaken og har gått sin seiersgang verden rundt siden premieren i vinter.

Les VGs anmeldelse her: Sirkus O. J. Simpson er her, og du må se på!

ESPN-dokumentaren «O.J.: Made in America» hadde premiere på kino i USA for noen uker siden. Den har fått glitrende anmeldelser hittil og kan bli første TV-serie i verden som vinner Oscar.

VG så den 7,5 timer lange dokumentaren i USA og skrev at det er true crime på sitt beste, helt umulig å se vekk.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder