«Broen»-stjernen griller Skavlan

Skuespiller Sofia Helin (43) «tar en Saga» i kveldens «Skavlan» og spør talkshow-verten (49) rett ut om hvor mange sexpartnere han har hatt.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den svenske stjernen sparer ikke på kruttet og bringer tydelig Skavlan ut av fatning når han selv ender opp som intervjuobjekt i sin egen sesongpremiere. Helin er best kjent som den direkte og frittalende politikvinnen Saga Norén i seermagneten «Broen».

– Jeg unner ingen å bli kryssforhørt av Saga Norén! sier Skavlan i en kort kommentar til VG dagen derpå.

Helin starter med å spørre Skavlan om hvor mange barn han har, og får svaret «fire, men straks fem». Skavlan er nemlig i ferd med å bli pappa for femte gang. Samboer Maria Bonnevie (41) venter parets andre felles barn.

Sitter og vrir seg

I klippet fra sendingen (se det øverst i artikkelen) ser man Skavlan vri seg i stolen. Han er synlig ukomfortabel, om enn smilende, når Helin – uten å smile – fortsetter utspørringen meg «Hvorfor har du så mange barn?».

STJERNEPAR: Maria Bonnevie og Fredrik Skavlan. Foto: Frode Hansen ,

– Jeg er vel redd for å være alene, da, tenker jeg ... Eller ... Jeg vet ikke, stotrer Skavlan – før han blir bedt om å forklare hvorfor han er redd for å være alene.

– Jeg er ikke det, men jeg liker vel å ha barn rundt meg, da, forteller programlederen, som i tillegg har tre barn fra et tidligere ekteskap.

– Jeg liker barn! Jeg er glad i barn, forklarer Skavlan.

Les også: Slik kunngjorde han barnenyheten

– Privatsak

Enda mer svett blir han når Sofia «Saga» Helin fortsetter med å spørre ham om hvor mange han har hatt sex med. Da blir talkshow-verten sittende og måpe før han svarer:

– Det er ..., det er ... det er ... et veldig personlig spørsmål. Det er en privatsak. Jeg må sette en grense ved ... Man kan være personlig, men ikke privat. Jeg vet hvor mange ... (Det høres det ut som om Skavlan er i ferd med å si cirka før han fortsetter:)

– Eller jeg vet helt hvor mange det er. Det går veldig fort å telle dem, men jeg skal ikke gjøre det her nå.

Helin graver videre: – Du vet hvor mange det er?

– Ja, men jeg vil ikke si det, svarer Skavlan bestemt.

Innslaget, som ble spilt inn i går, vil bli vist i sin helhet i kveld, får VG opplyst fra NRK.

Skavlan er ofte i hardt vær: Kringkastingsrådet skal vurdere 3.600 Skavlan-klager

«BROEN 3»-GJENGEN: Fra venstre: Linn (Maria Kulle), Claes (Reuben Sallmander), Saga (Sofia Helin), Lise (Sonja Richter), Freddie (Nicolas Bro) og Henrik (Thure Lindhardt). Foto: Baldur Bragason , Baldur Bragason/Filmlance Int. /

Ofte beskyldes talkshow-stjernen for selv å være for pågående.

Kommer snart

Sverige og Danmark får gjensyn med «Broen» 27. september, mens nordmenn må holde pusten ytterligere ett døgn – til 28. september, før de får se den tredje sesongen av serien.

VG var tidligere denne uken pressetreff for «Broen» i Malmö. Der ble det avslørt flere hemmeligheter om hva som skal skje.

Lest denne? Norsk forfatter mener at «Broen» Saga Norén fremstiller mennesker med Aspergers syndrom klisjéaktig og foreldet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder