«Paradise Hotel»-Eileen: – Jeg gleder meg til å se trynet mitt på TV

Paret har spilt sammen i ni uker. I kveld kan de endelig fortelle verden at de vant årets sesong av serien.

Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Eileen Eriksen (23) og Øystein Myren Storaa (21) vant den åttende sesongen av «Paradise Hotel». De to har vært partnere i nesten ni uker. Ingen av dem valgte å slippe kulen på sin partner, men Storaa innrømmer at han var nære på et par ganger.

– Jeg var utrolig nær å slippe den på 200.000 og 250.000 kroner, men kulen føltes limt til hånden på det tidspunktet. Jeg husker at jeg så bort på Carl Aksel og at han nikket til meg, og da var jeg utrolig nære på å slippe den. Samtidig hadde vi jobbet sammen og stått sammen om dette utrolig lenge, skriver Storaa i en epost til VG.

Eriksen følte hun sto med kulen i en evighet. Hun er sikker på at de sto mye lenger enn ett minutt før det var klart at de to kom til å dele premien.

– Det gikk nok ikke helt opp for meg der og da, så jeg gleder meg til å se trynet mitt på TV, forteller Eriksen.

Husker du? «Paradise»-Eileen sliter med å få tid til å jobbe

NI UKER SAMMEN: Eileen Eriksen og Øystein Myren Storaa var de siste to med i spillet på «Paradise Hotel» Foto: TV 3

Hun følte det var vemodig at det var over, samtidig som hun var veldig glad for at hun hadde vunnet. Partneren Storaa syns det var en rar følelse å stå igjen som vinner, men mest av alt var han sliten.

– Dette var noe jeg hadde jobbet mot konstant i 12 uker, og det var flere ganger de siste to ukene jeg tok meg selv i å føle på at jeg var i et fengsel. Det var en veldig lettelse at vi vant, og også en sinnssyk gledesrus å vinne sammen med Eileen, forteller han.

SEIERSKYSSET: De to ble et sterkt par i «Paradise»-boblen, men både Eilleen Eriksen og Øystein Myren Storaa avkrefter at de to er sammen på utsiden Foto: TV 3

Etter de var ferdige med innspillingen av finalen, minnes Eriksen at hun kom opp til en sofa med alle de andre deltagerne.

– Det var en TV, og vi hadde ikke sett en TV på to måneder. Det var så rart, det var over sånn, forteller Eriksen og knipser med fingrene.

Pengene har Storaa planlagt å prøve å spare, og kose seg i sommer. Eriksen skal bruke premien til innskudd på leilighet, og ferie.

– Jeg skal på en liten tur, kanskje til Kroatia, men ellers skal jeg være hjemme og jobbe. Jeg må passe på å smi mens jernet er varmt her, smiler den ferske toppbloggeren.

Følte han hadde «seieren i lomma»

Eriksen skjønte virkelig at dette kom til å gå hennes vei da Storaa ofret sin partner i semifinalen så hun kunne komme inn igjen. Likevel hadde hun lekt med tanken i flere uker før finalen.

– Jeg tenkte at det måtte være en jury som ville ha noe å si. Min allianse var alle stemt ut, men jeg hadde virkelig kjempet for dem. Så jeg begynte å telle stemmer og tenkte at dette kunne gå, forteller hun.

Storaa følte han hadde «seieren i lomma» om han bare kom til finalen. Han ble selvsikker etter semifinalen.

SJEKKET MICEN I TO UKER ETTER INNSPILLINGEN: Eileen Eriksen og Øystein Myren Storaa brukte lang tid på å legge fra seg «Paradise»-vanene Foto: TV 3

– Jeg trodde jeg kunne vinne uansett hvem jeg stod mot og hvem jeg stod med. Man kan selvsagt aldri være helt 100 prosent sikker på noe inne på «Paradise Hotel», men da det var klart at jeg stod i en finale med Eileen føltes sjansene veldig gode, sier han.

Les også: Tidligere «Paradise»-deltagere hevder det jukses i kulissene

Etter to måneder isolert på et hotell i Mexico kunne de reise hjem til Norge og hverdagen. Oppholdet hadde satt sitt preg på hodene til vinnerne. På hotellet får de all informasjonen i brevform, og det hadde sneket seg inn i underbevisstheten til Eriksen. På flyturen hjem hadde hun og Nina Martnes (25) drukket rødvin til den store gullmedaljen, ifølge henne selv. Da de sovnet drømte 23-åringen at hun fikk et brev.

– Jeg måtte fortelle de andre hva som sto i det brevet. Så, i søvne, klatret jeg over folk for å komme bort til Malin, og spurte: «Har du lest brevet?» hun skjønte jo ingenting. Så gikk jeg bort til Mikela og spurte om hun hadde lest brevet. Da kom jeg til meg selv, og tenkte at nå må jeg bare gå og legge meg. Dette har gått helt til hodet på meg, forteller Eriksen med et smil.

Både Storaa og Eriksen brukte litt tid på å legge fra seg «Paradise»-vanene. Eriksen brukte en uke på å slutte å lete etter mikrofonen hun hadde hatt rundt halsen i to måneder.

– Du måtte alltid huske å bytte batterier, og ikke dusje eller bade med den. Jeg kjente ofte etter den rundt halsen etter at jeg kom hjem, forteller Eriksen.

Fikk du med deg? Advokat om «Paradise»-kontrakten: De eies med hud og hår

De to syns det har vært rart å se seg selv på TV, men er stort sett fornøyde med hvordan de ble fremstilt.

– Selv om jeg ikke trodde det skulle bli så mye fokus på sex som det ble, forteller Storaa.

Han legger til at det var mye som ble sagt som ikke kom med på TV likevel. Mest snakk har det vært rundt hans pågang på Eriksen, men hun sto fast ved sin regel om at hun ikke skulle ha sex på TV.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder