RESPEKTERER DAVE: Jimmy Kimmel tar en kort pause i sendingene av respekt for Letterman, og hans siste sending. Foto:Richard Shotwell,Ap

Kimmel tar pause av respekt for Letterman

Jimmy Kimmel (47) sier at han respekterer David Letterman (68) for mye til å sende talkshowet sitt samtidig som Letterman takker for seg på skjermen.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For ett år siden annonserte den folkekjære talkshowverten David Letterman at han skulle gi seg på skjermen i løpet av 2015. Det ble i april kjent at 20. mai blir hans siste dag på jobb som programleder for CBSs «The Late Show».

SNART PENSJONIST: David «Dave» Letterman har vært talkshowvert i over 33 år før han 20. mai sender sitt siste program. Foto:Jonathan Ernst,Reuters

Talkshowvert på ABC Jimmy Kimmel velger nå å ikke sende sitt program samtidig som David Letterman takker for seg etter 33 år som programleder.

– Jeg har for mye respekt overfor Dave til å gjøre noe som vil distrahere seerne fra å se hans siste show, skriver Kimmel i en epost til The New York Times.

– I tillegg vil jeg nok gråte hele dagen, noe som gjør det vanskelig å jobbe, fortsetter han.

Har du lest?Anders Giæver kommenterer: Letterman tar kvelden

Jimmy Fallon og Conan O'Brian, de to resterende talkshow-kongene i USA, følger ikke Kimmels eksempel, og sender sine program som vanlig.

Hvordan Letterman vil takke for seg er ikke kjent, men CBS har klart å hanke inn stjerner fra øverste rad til Lettermans siste sending. Talkshowdronning Oprah Winfrey, skuespillerne Bill Murray, George Clooney, Jerry Seinfeld, Scarlett Johansson, Tina Fey, Michael Keaton, Ray Romano og Howard Stern er blant gjestene som skal overvære den siste episoden.

Det er Stephen Colbert som skal ta over som vert for «Late Show». Det skjer 8. september.

Har du lest?Letterman hylles av Obama

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder