SMILER IGJEN: Per Midtstue Jensen fikk store smerter under innspillingen av NRK-serien «Anno» og med fare for å miste tennene sine, måtte han bare avbryte innpillingen og dra til tannlegen. Foto: NRK

Fikk store tannsmerter - måtte avbryte «Anno»-innspillingen

Per Midtstue Jensen (27) stortrivdes i «Anno» 1537. Men da han under oppholdet fikk akutt tannkjøttbetennelse med kraftige hodesmerter, var han ubeskrivelig glad han kunne vende tilbake til vår tid for et tannlegebesøk.

 • Jørn Pettersen

Artikkelen er over tre år gammel

– Jeg kjempet så lenge jeg kunne mot smertene. Det var så mye å gjøre under innspillingen, og vi hadde strengt tatt ikke råd til å være én mann mindre. Men Bjørn - som er tannlege og lege - så på meg og ga beskjed om at jeg i verste fall kunne miste tennene. Jeg måtte bare dra, og da var jeg glad for at tannlegen hadde antibiotika, forteller Per Midtstue Jensen til VG.

Per Midtstue Jensen, som returnerte til «Anno»-innspillingene med alle tennene intakte, sier at det skyldtes et dårlig malt kli som kilte seg fast mellom tennene og opp i tannkjøttet. Der kapslet den seg inn og ga kraftige smerter oppover i hodet, søvnløshet og feber.

Les også: «Anno»-deltaker fikk sauekopper under innspillingen

– Jeg prøvde å få den ut med flis, nål og kniv, men vi hadde ikke speil og da ble det vanskelig, forteller 27-åringen.

Bortsett fra tannhistorien, som heldigvis endte bra, har Jensen bare gode erfaringer fra tidsreisen tilbake til 1537.

– Det var en rar og helt unik opplevelse. Jeg synes det var veldig deilig å bare kunne legge fra seg mobiltelefonen, ikke være tilgjengelig og slippe multitasking hele tiden. Men det var tungt arbeid fra morgen til sene kvelden, fortsetter han.

Husker du? «Anno»-Jeanne fikk prolaps under tv-opptak

Han legger ikke skjul på at han synes det var litt urettferdig at kamerafolkene gikk hjem før han sluttet å jobbe om kvelden.

– Jeg liker best å jobbe om kvelden og derfor syntes ikke mye av det jeg gjorde. I stedet kunne det lett se ut som jeg kom sent til frokost og gjorde lite, men det var slett ikke tilfelle, sier Jensen.

Nå er han godt tilbake i 2017 - og i jobben som lærer i kunst og håndverk på Tømmerås skole i Svelvik i Vestfold.

Fikk du med deg denne? Slik har «Anno»-deltagernes liv endret seg

– Jeg jobber i femteklasse og elevene synes det er kjempestas å høre om det jeg har opplevd, og på den måten får vi jo også lurt inn litt ekstra historieundervisning, sier Per.

Han synes opplevelsene fra «Anno» bare er av det gode slaget. Han har god kontankt med alle de andre som var med i NRK-serien. Men det er én ting Per savner.

– Da vi begynte med innspillingen var jeg i et forhold, men det ble slutt like etter at jeg kom ut. Derfor tror alle at jeg er i et forhold - og for å være helt ærlig: Det hadde vært gøy med et frierbrev eller to, sier Per Midtstue Jensen.

Les også

Mer om

 1. NRK

Flere artikler

 1. «Anno»-vinneren om kommentarene: – Det beste komplimentet jeg får

 2. Lars Monsen ofret tennene for villmarka

 3. «Mesternes mester»-Anders Jacobsen: – Det må investeres i kjærestetid

 4. Pluss content

  Deltagerne om «Farmen kjendis»-oppholdet

 5. Pluss content

  Tidligere reality-deltagere forteller: Overgangen til hverdagen var tøff

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder