PROGRAMLEDERDUO: Marthe Sveberg Bjørstad (33) og Sigurd Sollien (45) har fått i oppdrag å lede reklamebransjens festkveld på TV 2. Foto: VG/Scanpix
PROGRAMLEDERDUO: Marthe Sveberg Bjørstad (33) og Sigurd Sollien (45) har fått i oppdrag å lede reklamebransjens festkveld på TV 2. Foto: VG/Scanpix

Marthe og Sigurd leder «Gullfisken»

TV

Sigurd Sollien (45) håper på god hjelp fra Marthe Sveberg Bjørstad (33) når de to skal lede «Gullfisken»-sendingen sammen.

Publisert:

Duoen er programledere når det braker løs for 19. år på rad med utdeling av årets gullfisk til beste TV-reklame på TV 2 4. februar.

Da blir det første gang på mange år at Sollien skal lede en direktesending.

Spent

- Det blir dritspennende! Jeg skal jobbe sammen med en makker som har gjort mange livesendinger, så det tror jeg nok skal gå fint, sier Sollien til VG.

- Hvis jeg plutselig skulle få et illebefinnende er det fortsatt noen der som kan lose det fint i havn, ler han.

Sollien var sist å se i «Oppgrader!» på TV 2, mens Marthe Sveberg Bjørstad var programleder for «Jakten på kjærligheten» i 2011.

Hun har også direkteerfaring fra tiden som programleder for «Norske talenter» og «Skal vi danse».

Ingen råd

- Det blir ikke noen råd fra min side. Dette er hver mann for seg selv, så det får han finne ut av selv, fleiper Marthe Sveberg Bjørstad.

- Sigurd er en veldig erfaren programleder. Han kommer til å gjøre det helt superdupert, sier hun.

Sveberg Bjørstad mener det viktigste er å være veldig godt forberedt, slik at man kan ta seg av uforutsette ting som dukker opp uten å miste tråden helt.

- Noen ganger får man beskjed av produsenten om å snakke lenger enn planlagt, og da kan ett minutt plutselig bli til fem-seks-sju minutter. Da gjelder det å ha en plan B. Jeg har hatt mange sånne på «Skal vi danse», ler 33-åringen.