Sjekk også Gautes «Farmen»-favoritter gjennom tidene

BLIR IKKE LEI: Gaute Grøtta Grav har både deltatt i og vært programleder for «Farmen», men blir ikke lei av konkurransen. I år leder han programmet fra gården i Valdres. Foto: Alex Iversen / TV 2

Gaute takker kona for ny «Farmen»-runde

Uten ja fra kona Silje Hvernes (32) kunne ikke Gaute Grøtta Grav (33) som nybakt pappa tatt fatt på en ny runde som programleder for «Farmen».

  • Martine Lunder Brenne

Artikkelen er over syv år gammel

Gaute vant «Farmen» i 2001 og tre år etter var han tilbake som programleder. Det var under innspillingen av «Farmen» i 2008 at han møtte Silje, som både vant konkurransen og hjertet til programlederen. I 2010 fikk de sin første datter Tiril, og i 2011 giftet de seg. I juni i år ble de foreldre for andre gang til lille Yrja, og Gaute mener han ikke kunne vært «Farmen»-programleder uten konas hjelp.

- Silje er helt fantastisk og stiller alltid opp på hjemmebane. Før jeg gikk i gang med en ny runde av «Farmen» måtte jeg være sikker på at hun var med på laget. Det var hun hundre prosent, sier programlederen.

MANN OG KONE: Gaute og Silje giftet seg i Hvarnes kirke i 2011. Foto: Alf Øystein Støtvig / VG

Nederst i saken kan du lese om hvilke «Farmen»-deltagere Gaute husker best gjennom tidene og hvorfor.

Familien på fire har til vanlig base i Oslo, men under «Farmen»-innspillingen vil Gaute og Silje bytte på å besøke hverandre i Oslo og Valdres, hvor årets «Farmen»-gård ligger.

- Vi gjør det beste ut av det. Det blir kanskje litt lite familietid denne høsten, men det tar vi igjen når «Farmen» er slutt. Egentlig tror jeg det bare er sunt med litt avstand når man har jobbet så tett på hverandre en stund, sier Gaute.

Paret har jobbet tett sammen med programmet «Villdyrlegen» i fire år. Likevel er det «Farmen» som ligger Gautes hjerte nærest.

- Nå har jeg vært knyttet til «Farmen» av og på i snart 11 år, så jeg har det i blodet nå. Jeg føler meg som en skikkelig senior, som er livredd for at de skal gjøre for store forandringer, ler programlederen.

- Blir du aldri lei av «Farmen»?

- Når en sesong er ferdig innspilt, er det alltid en deilig følelse å være ferdig. Da puster jeg lettet ut og føler jeg endelig kan senke skuldrene. Men så begynner vi etter en liten stund å snakke om en ny sesong, og da er det altfor fristende å starte på igjen. Så nei, jeg blir vel egentlig ikke lei.

Serien begynner innspillingen denne uken, og programmet skal gå på TV allerede senere i høst. Her kan du lese om alle de fjorten deltagerne i årets «Farmen».

DETTE ER GAUTES «FARMEN»-FAVORITTER GJENNOM TIDENE:

Silje Hvarnes (2008):
«Silje er så langt «Farmens» eneste kvinnelige vinner, og det i seg selv er en bragd. Hun var trygg på dyra, godt likt av de andre deltagerne og sosialt smart.»

Jarle Pedersen (2001):
«Jarle satte standarden i første program av «Farmens» første sesong. Han og et par andre rotet seg bort i skogen på vei til gården. De endte opp med å spise maur. Snakk om å ta «kampen for tilværelsen» seriøst. Et uforglemmelig øyeblikk.»

Silje Hvarnes og Jarle Pedersen vil begge bli husket av Gaute Grøtta Grav. I dag er programlederen gift med Silje. Foto: VG

Helgi Ágústsson (2004):
«Helgi tok det å røyke alvorlig. Ble røyksuget for stort gikk han i rødt - noe som skapte svært dramatiske situasjoner. Dette ble til slutt såpass voldsomt at Helgi trakk seg fra konkurransen.»

Tone Gudrun Fjalestad (2010):
«En sterk og flott dame med mye kunnskap og erfaring fra naturen. Hun hadde alltid følelsene utenpå, på godt og vondt. Mange trodde hun kom til å vinne «Farmen», men de andre deltagerne ville så absolutt ville ha henne ut, så etter at hun vant to tvekamper på rad, tapte hun den tredje.»

FORSKJELLLIGE: Helgi Ágústsson trakk seg selv fra konkurransen, mens Tone Gudrun Fjalestad kjempet så langt hun kunne. Foto: VG

Geir Kvammen (2010):
«Geir var storfavoritt i saging, men ble for ivrig og saga satt seg bom fast. Han ble mildt sagt sur over egen innsats, og lot sinnet gå utover saga. Jeg tror Geir vil sitte på gamlehjem om femti år og si «jeg skulle ikke ha valgt saging». En fantastisk morsom fyr.»

Ståle Bjørnvåg (2011):
«Ståle er en veldig hyggelig kar som liker å lage litt show rundt seg. Endte opp med å irritere på seg mange deltagere og halve kongeriket før han dro fra gården, på grunn av sin noe kverulerende væremåte.»

UFORGLEMMELIGE: Ståle Bjørnvåg, Per Arne Guttorm og Geir Kvammen har alle sikret seg en plass i Gautes minne. Foto: VG

Per Arne Guttorm (2011):
«Per Arne solgte seg inn som «samen med ti tommeltotter». Han kompenserte for manglende praktiske evner med et stort smil og masse humor. Da han kom til tvekamp kun iført badebukse hadde jeg problemer med å holde meg alvorlig.»

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder