Inviterer Barmen og Oliver til kokkekamp

«Kokkekamp»s nye programleder Rune Gokstad mener at programmet hans kunne avgjort kokkestriden mellom Lars Barmen og Jamie Oliver en gang for alle.

Mari Glans
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

- Oliver og Barmen kan ha kokkekampen hos meg, ler Gokstad.

- Her er de hjertelig velkomne, selv om jeg må innrømme at opptakene til serien allerede er over. Men jeg hadde stilt opp som programleder likevel, jeg altså, forsikrer han.

- Du hadde kanskje til og med jobbet overtid for en kokkekamp mellom Oliver og Barmen?

- Hmmm, jeg hadde muligens strukket arbeidstiden til klokken 18.00, humrer NRK-kjendisen etter at han får tenkt seg litt om.

Åtte episoder

Den nye sesongen av «Kokkekamp» skal gå i september på NRK1, og åtte episoder er spilt inn. Ideen er at to deltagere, en kjendis og en kokk, skal handle inn råvarer for ca. 100 kroner, og så konkurrere om å lage den beste maten.

Programmet har allerede gått noen år, men siden den forrige programlederen, Brita Garden, skal ut i barselpermisjon, tar Gokstad over. Ifølge den erfarne programlederen har det vært kjempemorsomt å spille inn serien, og han lover et bredt spekter av gjester.

Han er ikke sikker på hvem som hadde vunnet i en eventuell kokkekamp mellom Oliver og Barmen, men holder likevel en liten knapp på sistnevnte.

- Hvis det stemmer, som Barmen sier, at Jamie har et stort team rundt seg som hjelper ham, så har Barmen en fordel, tror Gokstad, og begynner å tenke detaljer rundt manndomsprøven til de to profilerte kokkene.

- Jeg og Barmen kunne tatt fly til Stansted med Ryanair og møtt Jamie der. Så kunne de prøve å lage god flyplassmat, fordi det er det jo ingen som har greid før, sier han og fortsetter:

-Det hadde vært den ultimate utfordringen, og hvis en av dem skulle slumpe til å løse denne umulige oppgaven, så kunne vi lagt denne debatten død for godt, slår Gokstad fast.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder