Spielberg med reality-show

(VG Nett) Selveste Steven Spielberg kaster seg på reality-bølgen. Gjennom showet «On the Lot» skal den legendariske regissøren forsøke å finne Hollywoods nye stjerneregissør.

Tuva Jorfald
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

KOMMER MED REALITY-SHOW: Steven Spielberg inntar reality-verdenen og kommer med nytt film-reality-show etter Idol-oppskriften. Her fra årets Oscar-utdeling. Foto: AP

Han kalte serien, som skal gå på den amerikanske TV-kanalen Fox neste år, en mulighet for å åpne «en mye videre dør» for filmtalentene.

Seriens vinner får avtale med det anerkjente amerikanske filmstudioet DreamWorks.

Samarbeider med Burnett

Spielberg, som har regissert storfilmer som «Schindlers Liste» og «Redd Menig Ryan», skal samarbeide med reality-TV-magnaten Mark Burnett.

Burnett, som har skapt serier som «The Apprentice» med Donald Trump og «Survivor» («Robinson»), kalte muligheten til å jobbe med den Oscar-vinnende regissøren for «en drøm som gikk i oppfyllelse», ifølge CNN.

Proffe hjelpere

I «On the Lot» («På Innspillingsområdet») skal 16 heldige finalister innta Hollywood. Her vil de bli delt inn i lag og skal produsere en kortfilm hver uke, innen ulike sjangere som komedie, drama og skrekkfilm.

Profesjonelle skribenter, skuespillere og andre vil bistå deltakerne i produksjonene.

Et dommerpanel bestående av blant annet produsenter og filmkritikere skal bedømme filmene, hvorpå TV-seerne skal avgjøre hvilken film som er ukens taper, som i Idol.

Den som har regissert taperfilmen blir så sendt hjem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder