Her koker det over for Hellstrøm

TV

(VG Nett) Mesterkokk Eyvind Hellstrøm fikk maten i vrangstrupen da han besøkte fiskerestauranten Fru Inger i Trondheim.

Publisert: Oppdatert: 16.10.08 17:50

Bagatelle-sjef Eyvind Hellstrøm har fått kritikk for å være litt for snill i programserien «Hellstrøm rydder opp», hvor han besøker restauranter landet rundt som sliter med besøket.

Ettersnakk: Les seernes reaksjoner på den første episoden i serien.

Men da han kommer til fiskerestauranten Fru Inger i Trondheim i kveldens episode koker det over for sjefskokken.

- Blåskjellene er livsfarlige, og kamskjellene er råtne! smeller det fra Hellstrøm i kveldens episode.

Hellstrøm får også prøvesmake kamskjell, men klarer ikke spise dem.

- De var gamle og sure, sier en forferdet Hellstrøm om det han får servert.

Under gjennomgangen på kjøkkenet finner han Creme Brulee på boks, selv om restaurantsjefen har hevdet at de serverer en hjemmelaget versjon av desserten. Og da restaurantsjefen kommer inn på kjøkkenet og omtaler Hellstrøm som "kokken sin", eksploderer Hellstrøm.

- Jeg er ikke kokken din! Hør nå: Jeg er ikke kokken din! Ikke snakk til meg på den måten, du har misforstått alt! roper Hellstrøm til Morten Fjeldsaunet, som er restaurantsjef.

-Dårlig jobb!

Restaurantsjef Fjeldsaunet har kommet seg etter sammenstøtet, men er ikke spesielt fornøyd med innsatsen til Bagatelle-sjefen.

- Hellstrøm gjorde en dårlig jobb! Vi ba om hjelp til forbedret service og markedsføring, men de ønsket bare å skape intriger blant de ansatte for lage underholdning, sier restaurantinnehaver Morten Fjeldsaunet.

Han sender også et lite spark til mesterkokken som klager på råvarene i restauranten, med henvisning til gårsdagens oppslag i VG hvor det kom fram at mesterkokken bruker ukontrollert og dermed ulovlig rådyrkjøtt på Bagatelle.

- I motsetning til Hellstrøm så bruker vi godkjente råvarer, sier Fjeldsaunet, selv om altså mesterkokken mener maten han serverer er livsfarlig.

Avviser

Eyvind Hellstrøm var opptatt med nye opptak idag og ikke tilgjengelig for en kommentar. Men TV3 avviser Fjeldsaunets påstander om at han ikke fikk hjelpen han ba om. De mener han har misforstått litt av konseptet.

- Restaurantinnehaverne står selvsagt fritt til å foreslå områder de trenger hjelp på, men til syvende og sist er det Hellstrøm som bruker sin kompetanse til å sette fingeren på hva som må ryddes opp i, sier Øyvind Rognlien Skovli i TV3 til VG Nett.

- Konseptet Morten og Fru Inger meldte seg på legger også opp til at Eyvind selv skal få gjøre seg opp en mening om hva som må rettes opp for å få til snuoperasjonen, altså er det ikke slik at innehaverne selv avgjør hvilke grep som skal til. I dette tilfellet opplevde Eyvind at maten var et så stort problem for stedet at det ble viet mye fokus.

Ubekvem i rollen

Fjeldsaunet må likevel vedgå at han har fulgt noen av rådene de fikk av Hellstrøm under besøket.

- På matsiden gjorde han en god jobb, men ellers var de bare ute etter å lage underholdning, sier Fjeldsaunet om opplegget.
Restaurantsjefen mener Eyvind Hellstrøm er ubekvem i rollen han har i TV-serien.

- Man ser det på han. Han går inn i en rolle, men er en helt annen fyr da kameraene slås av, sier Morten som innrømmer at han ikke fant tonen med mesterkokken.