BLE HEDRET: «Mammon» fikk både ris og ros av norske TV-seere, men torsdag kveld koreansk tid ble serien hyllet med hele to priser i Sør-Korea. Foto:NRK,

To prestisjetunge priser til «Mammon»

Regissørvinner Cecilie Mosli: - Det er helt sjukt

Norske «Mammon» feide sine anerkjente konkurrenter av banen under Seoul International Drama Awards. Krimserien ble nettopp belønnet med to gullbelagte priser.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Vi er utrolig fornøyde! Dette er himla stas!, sier «Mammon»-manusforfatter Gjermund Eriksen til VG.

Og det har han all grunn til å være. Torsdag kveld koreansk tid ble «Mammon» utropt som vinner i hele to kategorier: Serien vant «Årets beste mini-serie», og Cecilie Mosli ble kåret til «Årets regissør».

Sterke Hollywood-konkurrenter

Gjermund Eriksen er ikke på plass i Sør-Korea selv, men mottok den gode nyheten torsdag formiddag. Da hadde storebror og «Mammon»-produsent Vegard Stenberg Eriksen nettopp tatt i mot den prestisjetunge TV-prisen, sammen med Cecilie Mosli. Sistnevnte ble kalt tilbake til scenen like etterpå, da regissørseieren var et faktum. Det hele var en surrealistisk opplevelse, ifølge vinneren selv.

– Det å være personlig nominert var helt fantastisk, men det er jo helt sjukt at jeg faktisk vant. Å lage drama er utrolig hardt arbeid, så det føles som en lettelse å vite at noen har sett arbeidet ditt og satt pris på det, sier Mosli på telefon fra Sør-Korea – men understreker at hun slett ikke er den eneste vinneren.

– Hele «Mammon»-staben er vinnere i dag, sier hun.

Vegard Stenberg Eriksen er også veldig stolt.

– Vi hadde mange harde konkurrenter, så det er klart at dette er stas, sier han.

«Mammon» var nemlig nominert side om side med internasjonale TV-giganter, som britiske «Orphan Black» og amerikanske «Homeland». Begge disse måtte altså se seg slått av den norske krimserien.

– Det føles ganske spesielt, for jeg er selv «Homeland»-fan, sier Stenberg Eriksen.

Snart innspillingsklare

Seoul International Drama Awards er Sør-Koreas hyllest til film- og TV-bransjen. Hjemme i Norge er manusforfatter Gjermund Eriksen sikker på at gullprisene vil ha en viss betydning for fremtiden til «Mammon».

– Samtidig er det flere norske serier som har vunnet viktige priser i det siste, og dermed blir Norge lagt merke til. Det har mye å si for TV-bransjen her til lands, sier Eriksen.

Han og resten av «Mammon»-staben er i full gang med sesong to av den omdiskuterte krimserien, som har Jon Øigarden i hovedrollen. Cecilie Mosli hadde aleneansvaret for regien under forrige sesong, men denne gangen vil flere regissører dele på jobben.

– Vi begynner å filme i november, og vi gleder oss til å se hvordan den nye sesongen blir – og hvordan mottakelsen vil være, sier Eriksen.

Men den som gleder seg til en ny runde med krim, blir pent nødt til å smøre seg med tålmodighet: «Mammon 2» er ikke ventet på skjermen før i 2016

I AKSJON: Cecilie Mosli er kanskje mest kjent som skuespiller, men i «Mammon» er det hun som står for regien. Her under innspilling sammen med Nils Ole Oftebro, som spiller en sentral rolle i seriens første sesong. Foto:Helene Amlie / NRK,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder