NÅL-MISS: I denne scenen fra «Punisher» (2004) sydde Rebecca Romijn ved et uhell i Thomas Janes hud på ordentlig. Innfelt Romijn da hun møtte pressen i Cannes i høst. Foto:,Columbia TriStar Film/Reuters

Premiere på TV onsdag kveld: Sydde motspiller i skulder under filminnspilling

CANNES (VG) «X-Men»-superhelt Rebecca Romijn er ikke i tvil om hva det rareste hun har gjort på film er: Å stikke synålen gjennom motspillerens hud i «Punisher».

 • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over fem år gammel

Nå er Romijn aktuell med TV-serien «The Librarians» som har premiere på Fox onsdag kveld. Fra tidligere er hun mest kjent som blåmalte Mystique i de første «X-Men»-filmene, og som transseksuelle Alexis Meade i «Ugly Betty».

I 2004 var hun også å se som Joan i «The Punisher», hvor hun spilte mot Thomas Jane i hovedrollen. Og det var under denne innspillingen hun opplevde det hun kaller det sykeste hun har gjort på film.

– Jeg skulle sy sammen et falskt sår på skulderen hans i en scene. Tom lagde grimaser og reagerte ganske kraftig mens kameraene gikk, og etter første opptak fant jeg ut at jeg faktisk hadde sydd gjennom hans egen hud. Og han stoppet meg ikke! Jeg tror han elsket det, men han er en skrue, sier en smilende Romijn til VG.

For sin nåværende rolle som Eve, tidligere agent og bekjemper av onde, overnaturlige krefter i action/eventyrserien «The Librarians», holdt hun seg til våpen- og kampsporttrening. Men det gikk hardt nok for seg.

Kampsport og blåmerker

BLÅTT TIL LYST: Romijn spilte Mystique/Raven i de tre første filmene. Påføringen av protesene og kroppsmalingen tok 6-8 timer daglig. Her i «X-Men 2». Foto:,20TH CENTURY FOX

– Jeg gjør alle mine egne stunt- og slåsscener i denne serien, så jeg var konstant dekket av blåmerker, forteller skuespilleren.

– Hvordan holder du deg i form til en slik rolle?

– I dette tilfellet jobbet vi 90 timer i uka, så det var ikke tid til å dra på treningssenter. Men jeg var takknemlig for action-scenene, for når du må pugge ti sider dialog om dagen, er det deilig å legge bort manuset og få løpe og gjøre slåsscener noen timer. Det er innspillingen som holder meg i form!

Selv sier Romijn hun elsket «Indiana Jones»-filmene da hun var ung, og hun sammenligner den nye serien, som er basert på en filmserie, med dem.

– Det er en mer tullete «Indiana Jones» som er lysere i tonen. Det var så gøy å spille det inn.

Tvillingdøtre

Innspillingen startet i Portland i Oregon i slutten av mars 2014, mens Romijns tvillingdøtre som nå er seks år fremdeles hadde mer igjen av skoleåret i Los Angeles. Mannen hennes, skuespiller Jerry O’Connell (40) som var å se blant annet i skrekkfilmene «Skrik 2» og «Piranha 3D», spilte da teater i New York.

– Hvordan balanserer du hektisk innspilling med livet som mamma til unge tvillinger?

SKUESPILLERPAR: Rebecca Romijn og mannen Jerry O'Connell på et veldedighetsball i 2010. Foto:Leonhard Foeger,Reuters

– Det er tøft! Det er alltid vanskelig, og jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å finne en balanse jeg er komfortabel med der. Men heldigvis var det enkelt å pendle mellom Portland og Los Angeles. Døtrene mine hadde skole til begynnelsen av juni, så da flyttet svigerforeldrene mine inn i huset vårt så jentene kunne gjøre seg ferdige med skoleåret, og jeg fløy til Los Angeles hver helg, forteller Romijn og legger til:

– Det er nok ikke den beste måten å hente seg inn fra en 90-timers arbeidsuke, å passe på to femåringer, men det var verd det! Og i det øyeblikket de var ferdige på skolen og mannen min var ferdig i New York, kom alle til Portland og vi hadde en fantastisk sommer der!

Nekter å være filmpryd

I serien spiller Romijn blant andre mot «Akutten» og «Falling Skies»-stjerne Noah Wyle. Og hun hevder han har uante talenter:

– Jeg visste ikke at han var så morsom. Jeg har bare sett ham i de seriene, men han er rene komikeren.

Skuespilleren, som sier hun alltid har vært feminist, er veldig bevisst på hvilke roller hun takker ja til.

– Jeg opplever ikke at de rollene er like vanlige nå som før, men jeg prøver å unngå roller som noens pene vedheng eller «jomfru i nød». Men nå er det flere roller tilgjengelig for kvinner – i hvert fall på TV.

NY ROLLE: Som vokteren Eve i «The Librarians», spiller Romijn mot Noah Wyle. Foto:,FOX

Romijn har jobbet som skuespiller siden 1997, i både film og TV, og hun er klar på hva hun ser som trenden nå:

– Jeg vil si vi lever i TVs gullalder. Spesielt for kvinner er det mye mer interessante roller der. I tillegg får rollefigurene utvikle seg mye mer enn de gjør på film, selvfølgelig mer jo lenger serien fortsetter. Nivået på TV-materialet nå står ikke tilbake for noe, og vi ser også flere skuespillere som tidligere kun gjorde film, bevege seg over til TV.

Elsker reality

– Hva liker du selv å se på TV?

– Jeg vet jeg egentlig ikke bør si det, men jeg ser mye reality-TV. Jeg liker enten veldig, veldig gode dramaserier, som favorittene «Six Feet Under» og «Breaking Bad», eller reality-TV, sier hun og ler.

– Er det sjangre du savner blant dagens filmer?

– Definitivt! Mannen min og jeg ser på filmer fra 80-tallet på TV, og jeg sier stadig til ham «De lager ikke sånne filmer lenger». Jeg håper trenden vil snu, eller at den fortsetter å utvikle seg i en mer interessant retning. Men for TV er det en morsom tid nå, og det er det fantastisk å være en del av!

Mer om

 1. Hollywood

Flere artikler

 1. Pluss content

  «X-Men»-stjernen om nakenhet og slankepress

 2. Ny stjerne dukker opp i «The Big Bang Theory»

 3. Visste du dette om «Mad Men»-skuespillerne?

 4. Filmsettene som øker turismen

 5. Pluss content

  Slik gikk det med 80-tallsstjernene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder