FRONTFIGURER: Ingrid Hallstensen og Erik THorstvedt skal være programledere fra Rio under årets sommer-OL for TV 2. - Sommer-OL er massivt, mye større enn vinter-OL om man ser på antall grener, utøvere og medaljene som skal deles ut. Så det er mye å sette seg inn i, og det popper stadig opp ny OL-kunnskap i topplokket, sier Ingrid Hallstensen. Foto: TV 2

Stjerneskuddet Ingrid Halstensen (28) blir TV 2s OL-frontfigur

Leder OL-programmene med Erik Thorstvedt

100 dager før lekene i Rio starter presenterer TV 2 sitt OL-lag. Ingrid Halstensen skal fronte sendingene sammen med Erik Thorstvedt (53).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

28-åringen fra Austevoll har vært i TV 2 siden hun ble hentet som programledervikar til Premier League-sendingene i 2010. Hun endte aldri i fotballstudioet, men har jobbet seg frem til å bli en av kanalens profiler etter flere år på sportsdesken.

Leser du saken på mobil? Sjekk alle OL-kommentatorene nederst i saken

For tiden er hun programleder i sportsnyhetene, og til sommeren skal hun altså lede OL-sendingene sammen med tidligere fotballproff Erik Thorstvedt.

– Jeg husker fremdeles min første sending på Sportskanalen som om det var i går, og nå skal jeg få være med på formidle verdens største sportsfest! Det er utrolig gøy og jeg er veldig takknemlig for den muligheten jeg får nå, sier hun til VG.

Erfaring

Hun er glad for å ha med seg erfarne Thorstvedt.

– Det er helt topp å ha med Erik som makker, han er en dyktig programleder med mye erfaring som jeg kan dra nytte av, en strålende sparringspartner og humørspreder, sier Halstensen, som er glad hun har fått bruke tid på å bygge kompetansen bak kamera.

– Da jeg kom til TV 2 hadde jeg jobbet i et lite filmselskap i Bergen, så jeg ante ikke hva jeg gikk til. Testingen i studio gikk deretter, for å si det sånn. Jeg mistenker at noen har spart på de klippene til en (u)passende anledning. Nå i etterkant er jeg veldig glad for at det gikk som det gikk den gang. Erfaringen fra årene på desken ville jeg ikke vært foruten.

Fra OL-åpningen 5. august til lysene slukkes etter avslutningsseremonien 21. august, skal TV 2 sende flere tusen timer med live OL-sport på sine kanaler. I løpet av disse 17 dager skal 10.500 utøvere fra 204 nasjoner konkurrere i 28 idretter, 42 disipliner og i hele 306 medaljeøvelser.

Sammen med nevnte Thorstvedt blir Halstensen en gjenganger på skjermen. Men så langt i karrieren har hun ikke akkurat vært en gjenganger i aviser og ukeblader - eller på nett for den saks skyld.

STOR OPPGAVE: Ingen tvil om at OL-jobben i Rio er Ingrid Halstensens største oppgave i TV 2 siden hun begynte i kanalen i 2010 og hun har i løpet av disse årene skaffet seg bred erfaring som reporter på sportsnyhetene. Foto: TV 2

– Det er ikke verre enn at jeg har fått veldig få forespørsler om å gjøre intervjuer så langt. Jeg snakker gjerne om jobb og fritid, men ønsker å holde privatlivet mitt privat, sier Ingrid som akkurat nå er på Jamaica for å møte en av verdens største friidrettsstjerner, Usain Bolt.

Austevoll

Det hun naturlig nok ikke har klart å holde for seg selv er den frodige Austevoll-dialekten sin, som i sin tid hadde en egen tråd på VGs debattsider.

– Noen ganger er slike tråder en del av pakka når man er på TV. Personlig vil jeg heller være elsket eller hatet, enn en i mengden som ingen har noen som helst formening om, sier Ingrid.

Les også: TV 2 gir kvinnelige ansatte overfallsalarm

– Hva gjør du de dagene du ikke er på TV-skjermen?

– Da slapper jeg av for alt det er verdt. Ettersom jeg naturlig nok ikke har et veldig sosialt liv i jobbukene på grunn av lange arbeidsdager, prøver jeg å tilbringe tid med familie og venner. Drar gjerne hjem til mine foreldre i Austevoll, der får jeg koblet helt av med både sjø og fjell.

TV 2 startet planleggingen av OL i Rio samtidig som Vinter-OL i Sotsji var over for to år siden. Ingrid Halstensen som sammen med Thorstvedt programleder OL-sendingen til TV 2 fra studio i Rio, legger ikke skjul på at det er en stor oppgave hun står foran.

Les også: TV 2 har kjøpt OL

Rio

– Sommer-OL er massivt, mye større enn vinter-OL om man ser på antall grener, utøvere og medaljene som skal deles ut. Så det er mye å sette seg inn i, og det popper stadig opp ny OL-kunnskap i topplokket. Jeg skal jobbe normalt ut mai, før jeg kommer til å bruke store deler av juni til å ta et dypdykk ned i OL-materien, sier hun.

I tillegg til Halstensen og Thorstvedt, skal Annemarta Giske lede studio fra Oslo, mens Arill Riise leder nyhetene fra Rio. Siri Avlesen-Østli skal lede friidrettssendingene, mens Julie Strømsvåg leder håndballsendingene.

TV 2 har betalt store summer for OL i 2014 og i 2016, ifølge Aftenposten rundt 100 millioner kroner. Ingrid Halstensen sier dette om presset hun kjenner på vel vitende om at TV 2 har betalt store summer for rettighetene til OL i Rio.

VG kommentar: Kan kuppe TV-sporten fra NRK og TV 2

– Uavhengig av hva ting koster, vil man alltid kjenne på forventingene, både fra arbeidsgiver og en selv. NRK har gjort en veldig god jobb med å formidle sommer-OL, vi har store sko å fylle. I tillegg er dette den største utfordringen jeg har fått så langt i TV 2, så jeg ønsker selvsagt å gjøre en god jobb og vise meg tilliten verdig.

Prosjektleder for OL i TV 2 Christine Espeland forteller at TV 2s største profiler også denne gangen er med på OL-laget, samtidig som hun lover at det blir satset nytt og annerledes.

– Vi vet hvor stor interessen er for OL i Norge og har rigget oss deretter, men et bredt tilbud døgnet rundt. Vi har jobbet med kommentator-staben vår i halvannet år og coacher dem helt frem til lekene starter 5.august, forteller Christine Espeland.

NRK og TV 2 var sjanseløse i kampen om OL-rettighetene etter 2016

Det er heller ingen tvil om at OL-jobben i Rio er Ingrid Halstensens største oppgave i TV 2 siden hun begynte i kanalen i 2010. Hun har i løpet av disse årene skaffet seg bred erfaring som reporter på sportsnyhetene. Hun har også laget kveldsprogram i forbindelse med Arctic Race og vært programleder for Veko-magasinet, samt uteankret sportsnyhetene i forbindelse med flere av TV 2s store eventer som sykkel, Norway Cup og XGames.

– Som programledere skal Erik og jeg gjøre vårt beste for å bringe sportsfesten i Rio hjem til Norge. Vi skal få seerne til å føle på stemningen, følelsene, både oppturer og nedturer, gulltårer og fortvilelse. Alt Rio har å by på, sier en entusiastisk OL-programleder.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder