OMBESTEMTE SEG: David Lynch, her i forbindelse med et Oslo-intervju i 2011. Foto:Marius Knutsen,VG

David Lynch bekrefter «Twin Peaks»-comeback

«Twin Peaks»-fansen kan puste lettet ut: David Lynch (69) skal likevel sitte i registolen når kultserien gjenoppstår.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Natt til lørdag publiserte regissøren følgende beskjed til følgerskaren sin: «Kjære Twitter-venner, ryktene stemmer ikke... det skjer !!! igjen.»

Dermed er det altså offisielt – for andre gang: Den nye «Twin Peaks»-sesongen skal regisseres av David Lynch. I utgangspunktet ble gladnyheten sluppet allerede i høst, da Lynch og «Twin Peaks»-makker Mark Frost røpte at serien skulle vekkes til live i 2016, over 25 år etter at den opprinnelige serien ble sendt på TV.
Les også: Disse TV-seriene fortsetter og avsluttes i 2015

David Lynch regisserte seks av de opprinnelige episodene («it is happening again»-frasen er koblet til en av dem), og i utgangspunktet skulle han og Frost lage den nye serien også. Derfor var det nok mange som ble skuffet da Lynch gjorde helomvending i april, og selv annonserte han at ikke lenger var en del av Showtime-prosjektet.
– Etter ett år og fire måneders forhandlinger har jeg forlatt prosjektet, fordi det ikke er nok penger til å lage manus på en slik måte som jeg følte at det burde lages, skrev han på Twitter den gangen.

Lynchs farvel i april falt ikke i god jord hos fansen, og den opprinnelige «Twin Peaks»-staben gjorde også sitt for å få ham med på laget igjen.


Om protestene hadde noen effekt vites ikke, men forhandlingsrundene er åpenbart over for godt. Showtime-toppsjef David Nevins har også bekreftet gladnyheten, med en klar referanse til seriens velkjente «a damn fine cup of coffee»-sitat:– Denne deilige kaffekoppen fra Mark og David smaker bedre enn noensinne. Dette var definitivt verdt den ekstra traktetiden, og koppen er enda større en vi trodde. David skal regissere hele greia, som totalt sett vil bli mer enn de ni timene vi annonserte tidligere. Pre-produksjonen starter nå, sier Nevins, ifølge The Guardian.Leste du denne? 20 år siden skjønnhets-dronningen ble funnet drept

Fra før er blant annet Sheryl Lee (Laura Palmer) og Kyle MacLachlan (Dale Cooper) bekreftet til serien. Sistnevnte er åpenbart godt fornøyd med at Lynch er tilbake i registolen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder