ROBUST UTSEENDE: Enok Groven har hatt flere store jobber som modell, og blant annet vært avbildet i Elle Men China, Rolling Stone Italia og GQ. Nå prøver han seg på å leve i 1764 i NRK-serien «Anno». Foto:Eivind Senneset,NRK

«Anno»-Enok om modelljobben: – Det var min største drøm

Enok Groven (30) jobber som modell, og elsker det. Men han håper også at «Anno»-deltagelsen kan gi ham muligheten til å bli skuespiller.

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Å bli modell var min største drøm. Livet som modell virket glamorøst og spennende da det ville innebære mye reising og mange møter med interessante mennesker og kulturer. Dessuten var det kjekt å komme inn i et kvinnedominert yrke, hvor jeg tenkte at jeg sikkert ville få en del oppmerksomhet, sier han til VG.

«Anno»-deltageren fikk sin første modelljobb i Bergen i 2006, men det var ikke før i 2010 som han hadde selvtillit nok til å tørre å tenke på en karriere utenlands. Det er han glad for at han gjorde.

– Man vet jo ikke om man klarer noe før man har prøvd, og en eventyrer som meg måtte jo bare prøve. Den som intet våger intet vinner. Jeg er ikke en som takker nei til nye opplevelser.

ULIKE JOBBER: Groven var Replays ansikt utad under en kampanje for miljøvennlige jeans, og han var en av ansiktene utad for Tom Rebl spring/summer-kampanje i 2012. Foto:FAKSIMILE,REPLAY/TOM REBL

Livet som modell har vist seg å være eventyrlig for 30-åringen fra Bergen. Han har vært med i kampanjer for Replay og Antony Morato, og blitt fotografert for Elle China og GQ. Noen jobber husker han bedre enn andre.

– Å gå catwalk for Yohji Yamamoto, en av de største designerne i verden, var stort. Jeg var også på høylandet i Skottland for å ta bilde for Elle Men China. Det var fantastisk, og noe jeg ikke ville vært foruten. Så var det utrolig kjekt å få gjøre en kampanje for de miljøvennlige buksene til Replay – for da fikk jeg profilert meg som naturverner.

TV-anmeldelse:«Anno» – fengende fortidsflukt

Store drømmer

Men i disse dager må jobben som fotomodell vike for den historiske opplevelsen Groven for gjennom deltagelsen i NRK-serien «Anno». Her reiser deltagerne tilbake i tid, til 1764 nærmere bestemt, for å leve slik de gjorde den gang. Det synes Groven har vært en interessant opplevelse.

– Jeg så på det som spennende å leve slik de gjorde i gamle dager. I tillegg er det å være med på «Anno» en mulighet for å vise seg frem. Jeg har også lyst til å prøve meg innen skuespill, og kanskje er «Anno» et steg på veien? spør han seg før han fortsetter:

– Kanskje får jeg muligheten til å lage mine egne reiseprogram hvor jeg følger elvene østover og lete opp sporene etter vikingene som plyndret keiserpalasset i Istanbul? Dét hadde vært noe.

– Eller så vil jeg lage et program hvor jeg reiser rundt i verden for å dokumentere hvor mye bra som skjer innen miljøvern. Jeg synes det er et stort problem at folk føler seg alene i miljøkampen, for det er de ikke. Det er viktig at folk blir informert om de positive endringene, og at det den enkelt gjør faktisk nytter, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder