FORNØYD: Steven Van Zandt poserer med de to Gullnymfe-statuettene «Lilyhammer» vant under TV-festivalen i Monte Carlo. Foto: Rubicon TV Foto: ,

To priser til «Lilyhammer»

«Lilyhammer» stakk av med to av tre mulige priser under kveldens TV-festival i Monte Carlo. Serien vant i kategorien «beste komedie», mens Little Steven ble kåret til beste mannlige skuespiller.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Dette har overgått min villeste fantasi. Jeg er så stolt over at «Lilyhammer» har nådd et internasjonalt publikum. Å bli anerkjent som skuespiller er noe av det største som har skjedd meg, sier Steven Van Zandt like etter at seieren er et faktum.

Da VG snakket med 63-åringen tidligere på kvelden, var han slett ikke sikker på om den norske TV-serien hadde noen sjanse blant de andre store navnene på nominasjonslisten.

Lite visste Little Steven at han snart skulle stå med to gullstatuetter i hendene. «Lilyhammer» var nominert i samme klasse som blant annet «Modern Family», og at den norske serien stakk av med seieren var muligens en overraskelse for mange.

Det var en stolt Rubicon-gjeng i Monte Carlo onsdag kveld.

Steven Van Zandt mottar prisen for beste mannlige hovedrolle under TV-festivalen i Monte Carlo. Foto: Rubicon TV Foto:,

- Vi i Rubicon TV er ekstremt stolte og glade for at «Lilyhammer» vinner disse internasjonale prisene her i Monte Carlo. Bare det å bli nominert sammen med så solide kandidater er en ære, sier programsjef for drama i Rubicon TV og executive produsent for «Lilyhammer», Anne Kolbjørnsen.

Administrerende direktør i Rubicon TV, Pål Kruke, er også storfornøyd:

- Vi er utrolig stolte av å ha tatt hjem en pris av dette kaliberet til Norge. Dette viser at våre ambisjoner har en resonans der ute i verden og at vi gjennom «Lilyhammer» lager internasjonalt TV-drama som folk liker, sier han.

Og prisen til Steven Van Zandt var mer enn velfortjent, understreker Anne Kolbjørnsen.

- Han har på en unik måte fått frem både de store og små kulturforskjellene på en humoristisk og varm måte. Stevens innsats for å løfte norsk TV-drama ut i verden er vi ekstremt takknemlige for, sier hun.

«Lilyhammer» var ikke den eneste norske vinneren i Monte Carlo onsdag kveld. TV 2-dokumentaren «Tvillingsøstrene», regissert av Mona Friis Bertheussen, kunne også ta i mot en Gullnymfe.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder