KUNNE JUBLE: Mathilde Johnson og A1 gikk helt til topps med låten «Critical Love», og er dermed videre til den store finalen i «The Hit», i slutten av oktober.
KUNNE JUBLE: Mathilde Johnson og A1 gikk helt til topps med låten «Critical Love», og er dermed videre til den store finalen i «The Hit», i slutten av oktober. Foto:,VG

Åge Sten Nilsen Ammunition slått ut av konkurransen: A1 og låtskriver Mathilde Johnson videre i «The Hit»

TV

A1 trakk det lengste strået i fredagens episode av «The Hit» og stakk av med seieren med låten «Critical Love».

Publisert: Oppdatert: 03.10.14 22:25

I kveld var det rockeartist Åge Sten Nilsen og den britisk/norske popgruppen A1, bestående av Christian Ingebrigtsen, Mark Read og Ben Adams, som skulle hedre sine utvalgte låtskrivere og konkurrere om en finaleplass i NRKs nye fredagssatsing.

A1 valgte låten «Physical Love», skrevet av 24 år gamle Mathilde Johnson fra Nøtterøy, og gikk med det helt til topps.

Låten fikk imidlertid nytt navn, og heter nå «Critical Love».

– Dette er helt sykt. En skikkelig ut av deg selv opplevelse. Det var helt rått å høre dem synge min sang, sier Johnson til VG etter at seieren er et faktum.

Drømmer om egen artistkarriere

En nesten målløs og tydelig rørt 24-åring forteller at musikken er som terapi for henne, og at både positive og negative opplevelser i livet hennes blir til låter.

– Jeg har skrevet mange sanger som har blitt liggende i en skuff, men jeg har også lyst til å prøve meg som artist selv etter hvert, forteller hun.

Johnson jobber til vanlig på Shell, men har vokst opp i en musikalsk familie og forteller at hun har fått inn musikken med morsmelken.

Saken fortsetter under bildet.

– Glade på Mathildes vegne

Christian Ingebrigtsen, Mark Read og Ben Adams i A1 var også strålende fornøyde med en finalebillett.

– Dette er veldig, veldig artig, og vi er veldig glade på Mathildes vegne og for at vi har klart å ta henne videre til finalen, forteller Ingebrigtsen til VG, og legger til at han kan kjenne seg igjen i henne, som fersk låtskriver.

– Dette handler om henne, og forhåpentligvis kan dette være en start på hennes musikalske karriere, legger Adams til.

Read mener Johnson virkelig har gjort seg fortjent til en plass i finalen, og at hun kan ha en karriere som artist foran seg.

– Jeg synes hennes versjon av låten også er veldig god. Vi har prøvd å lage vår egen versjon av sangen, men hun kunne gjort en veldig fin utgave av den selv, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Ammunition måtte se seg slått

En annen 24-åring som kunne glede seg over å bli valgt var Aleksander G. Monsen fra Larvik. Åge Sten Nilsens Ammunition endte med å presentere en skikkelig Rock n' roll-versjon av hans låt «I Will», med det nye navnet «Lighthouse».

Nilsen fortalte tidligere på kvelden til VG at låten til Monsen representerer en tung tid, etter at noen av bandmedlemmene mistet personer som sto dem nære.

Åge Sten Nilsens band Ammunition består av Hal Patino, Erik Mårtensson, Jon Pettersen, Robban Bäck og Lasse Finbråthen, i tillegg til vokalisten selv.

Monsen er selv rytmegitarist, og spiller til vanlig i bandet «Vienna Mercury», ved siden av at han jobber i barnehage. Han har tidligere arbeidet som assistent for superstjerne Sheryl Crows produsent og låtskriver, og vant i fjor den lokale og regionale finalen i låtskriverkonkurransen Bandwagon.

Åge Sten Nilsen Ammunition gikk ikke videre til den store finalen 24. oktober, der den ultimate hitlåten skal kåres, men vil likevel gi ut låten «Lighthouse».

Dette var kveldens ukjente låtskrivere:

Aleksander G. Monsen (24) fra Larvik. Orriginaltittel: «I Will». Ny låtittel: «Lighthouse».

Morten Franck fra Oslo (47). Låttittel: «How You Made Me Feel».

Johannes Brun fra Oslo (38). Låttittel: «Searching».

Mathilde Johnson fra Tønsberg (24). Originaltittel: «Physical Love». Ny låttittel: «Critical Love».

Jon Ruder (55) og Christian Svensson (39). Låttittel: «Benefit of Doubt».

Runar Bang fra Ålesund (43). Låttittel: «Do You Think About Me Too?».

Her kan du lese mer om