REKORD I 2014: Linn Skåber, her i forbindelse med filmen «Wendy effekten» hvor hun hadde hovedrollen som luksusprostituert, hadde sitt beste inntektsår i fjor. Foto: ROBERT S. EIK Foto: ,

Linn Skåber kuttet lønnen med 400.000 - tross millionoverskudd

Linn Skåber (45) har ikke siden opprettelsen av Skåber AS i 2008 tjent så mye penger som i fjor. Likevel kuttet komikeren lønnen med over 400.000 kroner og unnlot å heve utbytte av rekordoverskuddet.

  • Espen Arnold Hansen

Artikkelen er over fem år gammel

Som daglig leder og styreleder i eget selskap innvilget Linn Skåber seg en lønn på 923.000 kroner - mot drøyt 1,3 millioner i 2013.

– Jeg er ikke så gjerrig mot meg selv, men jeg er heller ikke så glad i luksus, bemerker Skåber i en kommentar til regnskapet.

Samtidig økte driftsinntektene fra 2,6 millioner til 3,4 millioner.

Etter skatt satt Skåber, som vokste opp på østkanten av Oslo, igjen med nesten dobbelt så mye, snaut 1,4 millioner mot 746.000 i 2013.

Skåber tok over i «Nytt på Nytt» da Anne-Kat. Hærland sluttet i 2007.

Underveis tok hun to permisjoner for å spille teater, inntil hun i 2013 forlot NRK1-programmet.

Les også:Skåber med ny kjæreste

Teater, film og TV

Skåber har slett ikke ligget på latsiden.

Våren 2014 spilte Skåber inn filmkomedien «Staying Alive» med blant andre Agnes Kittelsen og Anders Baasmo Christiansen. Og på høsten fulgte hun opp med showet «Latter på Latter» og TV-serien «Klovn til kaffen».

(Saken fortsetter under bildet)

FIKK SANG OG BLOMSTER: Jon Almaas og Knut Nærum tok en sjarmerende, musikalsk avskjed med Linn Skåber i 2013. Foto: HELGE MIKALSEN Foto: ,

Innimellom fikk Skåber også tid til å spille inn filmen «Wendyeffekten» som har premiere i september. Deretter fulgte en hovedrolle i «PIETÀ - En karrierekvinne i fritt fall» som gikk på Celtralteateret i Oslo i vinter.

Da Skåber sluttet i «Nytt på nytt» omtalte hun det som å hoppe ut på dypt vann, for nå måtte hun klare seg på egenhånd.

– Jeg har fått gjort det jeg har hatt lyst til. Jeg er utdannet teaterskuespiller, og har fått spille teater og film. Drømmen er å få jobbe med det jeg vil. Resten er sukker på kaka, sier Skåber i dag.

Les også:Skåber i TV-rolle som luksusprostituert

Forsiktig og nøktern

Det kan nok virke som Skåber er ganske vill og vågal når hun står på en scene, slippes løs på TV eller brettes ut i storformat på kino, men når det gjelder økonomi er hun nokså forsiktig og nøktern.

– Tallene er bra, medgir hun.

– Derfor står jeg her nå og skal kjøpe et rugbrød. Jeg er litt som fatter'n. Når jeg skal koser meg, finnes det ikke noe bedre enn kneip og kald kaffe.

Gjeldsgraden er lav, uhyre lav. Resultatgraden er tilsvarende høy.

Skuespilleren og komikeren kunne hevet utbytte, uten å komme på kant med regelverket, men valgte isteden å pløye overskuddet tilbake i eget selskap.

Faktum er at Skåber ikke har hevet utbytte, bortsett fra i 2013, da hun satte til side 300.000 - i tillegg til lønnen. Derfor står det også drøyt fire millioner på kontoen til Skåber AS.

Les også:Slik blir TVNorge-høsten

Mer om

  1. Film

Flere artikler

  1. Nytt par på scenen: Linn Skåber og Sven Nordin

  2. Skåber nakenbadet i 50 millioner kroner

  3. Erik Solbakken håver inn millioner etter NRK-exit

  4. TV-anmeldelse «Min kveld»: «Amatørenes aften »

  5. Showanmeldelse «Tre elefanter i rommet»: Østrogenbombe

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder