LYKKELIG VINNER: Didrik Solli-Tangen med pokalen på Nordkapp - sammen med programleder Tom Stiansen. Foto: Matti Bernitz/TVNorge

Han er Norges tøffeste kjendis: Didrik: - En helt syk opplevelse

Didrik Solli-Tangen (24) knuste rivalene i «71 grader nord» og beskriver seieren som nesten enda villere enn å vinne Melodi Grand Prix.

Artikkelen er over syv år gammel

«71 grader nord» - hjemmesideDidrik Solli-Tangen

Gullstrupen vant knepent foran trompetist Ole Edvard Antonsen (49) i et nervepirrende oppgjør etter først å ha slått ut komiker Gustav Nilsen (37).

- Det er veldig kult å kunne kalle seg Norges tøffeste kjendis! nå slipper jeg endelig å holde på hemmeligheten lenger, sier porsgrunnsgutten om den strabasiøse innspillingen fra et halvt år tilbake.

Hadde et håp

- Jeg ble med fordi jeg selvsagt hadde et lite håp om å vinne, men mest fordi det var en gyllen mulighet til å oppleve norsk natur på en måte jeg sannsynligvis aldri ville tatt initiativ til på egen hånd, forklarer han.

Sangstjernen, kjent for MGP-balladen «My Heart Is Yours»-balladen i 2010 , beskriver «71»-triumfen som «like vilt som å vinne norske Melodi Grand Prix».

- Nesten enda villere faktisk, siden dette var så krevende og mer fysisk anstrengende. I tillegg var jeg utrolig kald og sliten. Kroppen var helt ødelagt. I MGP så forstår man litt hvor veien går når telefonstemmene renner inn, men i «71 grader Nord» er det ingen garanti for å vinne før flagget er til topps. Men når jeg først hadde klart det, var en helt syk opplevelse, ler kjendistøffingen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STYRKEPRØVE: Det blåste tungt da Didrik Solli Tangen (t.v.) og Ole Edvard Antonsen kjempet om kapp i nettet 308 meter over havet i den aller siste styrkeprøven. Foto: TVNorge


Solli-Tangen presiserer ydmykt at det er en del tilfeldigheter som spiller inn på veien mot Nordkapp og pokalen. Litt flaks må til underveis.

- Men noe av grunnen til at jeg vant, er kanskje at jeg klarer å holde hodet kaldt i stressa situasjoner. Akkurat på det området overrasket jeg meg selv, sier Solli-Tangen om sin egen sterke psyke.

- Jeg har lært meg selv å kjenne på en helt ny måte, legger han til.

KJÆRESTER: Didrik Solli-Tangen og Benedicte Årving på premierefesten til «71 grader nord» i februar. Foto: Foto: NTB SCANPIX

Om kjæresten

24-åringen er ekstra stolt over å kunne briljere overfor kjæresten, Benedicte Årving (24), som han har vært sammen med i over halvannet år.

- Benedicte har alltid vært litt overlegen på dette området. Hele familien hennes er turmennesker og vil alltid dra meg med ut. Nå kan også jeg skilte med at jeg har gjort ditt og datt, flirer han.

Gjensynsgleden med kjæresten var svært stor etter ukene i friluft. Særlig fordi Didrik var usikker på hvordan hun hadde taklet den svært dristige «Paradise Hotel»-parodien han gjorde for «Torsdag kveld fra Nydalen» på TV 2 før han dro. Innslaget med Didrik og de halvnakne damene ble nemlig ikke vist før Didrik var midt i «71»-innspillingen og utenfor rekkevidde.

- Benedicte hadde jo ikke sett dette stuntet før jeg dro på tur, så jeg innrømmer at jeg tenkte «Hvordan går dette...?». Men det gikk heldigvis fint.

GODE VENNER: Ole Edvard Antonsen måtte ta til takke med andreplass, men skålte gjerne med vinner Didrik Solli Tangen og Tom Stiansen etter endt dyst. Foto: TVNorge

Vant reise

Kjæresten er selvskreven reisefølge når Solli-Tangen legger ut på opplevelsestur. Men ennå vet han ikke hvem andre han tar med på premiereisen for fire personer til en verdi av 200.000 kroner.

- Jeg vet ikke hvor, når eller med hvem. Det får tiden vise. Men Benedicte skal være med, forsikrer han.

- Med denne seieren i ryggsekken kan jeg med god samvittighet utforske resten av verden. Nå har jeg vært i hele Norge, skryter 24-åringen.

Mulig musikalsk samarbeid

Han har stiftet gode vennskap, særlig med Ole Edvard Antonsen, Gustav Nilsen og eks-fotballspiller Stig Inge Bjørnebye (42).

- Stig Inge og jeg har trent sammen. Og Ole Edvard og jeg har tenkt litt på låter og snakket om å gjøre musikk sammen, betror han.

LES OGSÅ: Antonsen: - Sjokkterapi å være med

LES OGSÅ: - Sier utrolig mye dumt på TV

DUELL: Didrik Solli-Tangen og Gustav Nilsen i duell før finalen. Foto: TVNorge

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder