ÅPENHJERTIG: Alex Rosén forteller om sitt eget liv i TV-programmet «Litt av et liv». Foto: Magnar Kirknes
ÅPENHJERTIG: Alex Rosén forteller om sitt eget liv i TV-programmet «Litt av et liv». Foto: Magnar Kirknes

Alex Rosén var millimetre fra døden

TV

TV-profilen hadde englevakt da han ble utsatt for et alvorlig uhell som barn.

Publisert:

- Jeg kom gående mot en gedigen glassdør, tok løpefart og gikk gjennom døren. Hele glassruten på tre meter sto gjennom min lille barnekropp. Jeg har 240 sting i ryggen.

Det forteller Alex Rosén i NRKs portrettserie «Litt av et liv» i kveld. Den populære programlederen var syv år den gangen, og ifølge legene var det tilfeldigheter at glasset ikke gikk gjennom hjertet hans.

- Var heldig

- Nyrene var skåret løs, og det var en millimeter unna hjertet. Men jeg var heldig: Bak meg gikk det en lege. Det var veldig nær at jeg døde, og siden den gang har jeg egentlig bare hatt flaks, forteller Rosén til NRK.

Norske Talenter-dommeren er til høsten klar med en ny runde med NRK-programmet «Folk i farta». Privat er Alex sammen med Silje Urbye og har barna Thomas (4) og Nicolai (3). Han har en klar formening om hvilken far han vil være til barna sine.

- Jeg er mye roligere privat enn hva jeg er på skjermen. Men nå er det jo aldri rolig hjemme, siden jeg har to sønner. Som far vil jeg være som min far var mot meg: Jeg vil lære dem masse, forteller Alex til programleder Nadia Hasnaoui.

Les også: Alex Rosén er lei norsk flatfyll

Rosén avslører også at han ble koblet til tyveriet av Munch-maleriet «Vampyr» på slutten av 80-tallet. Alex lånte et husvære på Ulven i Oslo og ante fred og ingen fare - før politiet kom spaserende ut av garasjen hans med det stjålne maleriet.

- Det hadde vært i avisene i månedsvis, og plutselig så jeg politiet gå ut av garasjen min med det bildet. Hva er det som skjer?, tenkte jeg. Så ble jeg fort arrestert, og heldigvis raskt sjekket ut av saken da de skjønte at jeg ikke hadde noe med saken å gjøre. Jeg har en utrolig evne til å havne i rare situasjoner som jeg ikke helt skjønner hvordan jeg kan havne opp i. Men det er veldig spennende. Som Herodes Falsk sier: Det skjer mer i en dag i livet til Alex, enn hva det gjør i et helt liv for andre mennesker.

Alex Rosén informerer via NRK at han ikke vil kommentere saken ytterligere.