KLØFT: Henriette mener at det er greit å bjuda på av og til. Her i sin spesialsydde kjole som hun skal åpne kveldens «Gullrute»-show i. Stylist Kåre Johnny Enderud (t.h) har sydd kjolen.

Henriette med Gullrute-utringning:
- Av og til må man bjuda på!

Synes det er flaut å være nominert og programleder på samme tid

Har dykkerdrakt under kjolen

BERGEN (VG) Henriette Steenstrup (39) kaller det å være «Gullruten»-programleder for rene husmorferien - og inviterer VG inn i garderoben i spesialsydd kjole med tidenes Gullrute-utringning.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg bor på hotell i Bergen, går i fine kjoler og dyre smykker, sminkes og kles opp. Det er rene husmorferien for meg dette. Det er et fint avbrekk fra alt det andre, sier Henriette og sikter til både jobben på Nationaltheatret, diverse prosjekter og hverdagen som tobarnsmor.

- Det er digg å bo tre netter på hotell uten å bli vekket av et barn 4 ganger hver natt. Men det er også en blandet følelse - man vil jo alltid hjem også. Da er det rett på danseforestilling med datteren min, forteller Henriette når VG møter henne i garderoben under gårsdagens prøver foran Gullrute-showet på TV 2.

Fint med tillit

I fjor lurte den tidligere «Gullrute»-dronningen Dorthe Skappel i kulissene - da Henriette sammen med John Brungot tok over som programledere for den årlige TV-festen i Bergen.

I kveld står Henriette og John trygt på scenen i Grieghallen igjen - og sammenliknes kun med seg selv og fjorårets opptreden.

PÅ SCENEN: I år blir andre året Henirette og John leder TV-sendingen til Gullruten. Foto: NTB SCANPIX


- Det er fint å få tilliten igjen, det er jo ikke gitt at det gikk bra. Det var så gøy i fjor, vi var overraskende rolig da vi gikk på - og det skal vi holde på i år. Vi kastet programlederkortene og lærte oss teksten utenat - og gjør det vi kan best. Det skal vi gjøre i år også.

- Var det noe som gikk galt i fjor?

- Ja. Det var en vits om en som satt i salen om ikke gikk bra. Uten å nevne navn. Det var en feilvurdering fra vår side, og vedkommende syntes ikke det var så gøy. Det er vi litt dårlig samvittighet for - og her har vi lært.

- Vise frem butikken

Men ellers er det mye kjoler, smykker og make up-prat det går i når Henriette viser VG den spesialsydde svarte åpningskjolen med glitter og slep.

- Det er Kåre Johnny (Enderud) som har sydd denne helt spesielt til min kropp. Det er jo ikke alt som blir like flatterende når man har mye ved foran hytta, sier Henriette og løfter på puppene i den svarte kjolen.

- Men man må jo vise frem butikken. Ikke for mye, men av og til kan man bjuda på, ler hun.

- Samtidig skal vi holde på verdigheten til prisutdelingen, så det er veldig bra at jeg får god hjelp. Jeg hadde aldri valgt en lang kjole selv. Jeg liker best korte kjoler, jeg giftet meg til og med i knelang kjole, sier Henriette.

Hun avslører også at hun har noen påkledningstriks:

DYKKERDRAKT: Henriette omtaler dette som «dykkerdrakten» sin. Inn i den forsvinner «all snøen som falt i fjor» - som hun sier.


- Jeg har masse triks. For eksempel denne «dykkerdrakten», sier hun og viser frem hele herligheten; en hold-in-sak med lang sykkelbukse.

- Jeg får litt korsettfølelse i denne, og holdningen blir bra. Og så forsvinner liksom alt inn i den. All snøen som forsvant i fjor blir borte, ler Henriette.

Nominert selv

Hun er selv Gullrute-nominert i kategorien Beste kvinnelige skuespiller for rollen «Lilyhammer 2» - noe hun synes er utrolig stas. Og utrolig flaut.

- Da vi hadde gjennomkjøring av akkurat den biten i dag, så syntes jeg bare det var utrolig flaut. Da kunne jeg ikke være tøysete programleder lenger, men en nominert som vinker til kamera. Det er litt ubehagelig, men samtidig så er det så utrolig stas å være nominert, sier Henriette som på grunn av programlederjobben ikke får gått på rød løper eller vært med på Lilyhammer-vorspielet før kveldens fest.

- Det er jo litt dumt. Men jeg får betalt, da, og det får jo ikke de.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder