Hanekamp i kveldens «Idol»-finale: «Idol»-finalistene om damedraget

Ingvar omringes av pupper

Jørn er ikke lenger singel

I kveld er det duket for en hanekamp i kveldens «Idol»-finalen, men de to deltakerne kjenner ikke på presset.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det nærmer seg slutten på årets «Idol»-eventyr, og det er Ingvar Olsen (24) og Jørn Trollebø Kvalheim (23) som skal kjempe om å bli den siste mannen stående igjen på scenen. Ingen av dem hadde tenkt at de skulle komme så langt.

– Jeg hadde selvfølgelig håpet på det, men jeg hadde aldri trodd det, sier Olsen.

– Jeg trodde jeg skulle ryke på audition. Alt etter det har vært en bonus, og det er helt surrealistisk at man har kommet hit, forteller Trollebø Kvalheim.

OMRINGET: Deltakerne har hatt det gøy sammen under de siste ukene. Damene på bildet ville ikke identifiseres. Foto:,PRIVAT

Snart legger de tre måneder med opplevelser bak seg - de fleste gode. Godt humør har vært viktig gjennom krevende uker, og det har deltakerne hjulpet hverandre med.

To av årets deltakere ville tidligere i sesongen spøke litt med hverandre, og Olsen var heldig med at øyeblikket ble foreviget i et bilde som ble delt på Facebook.

– Damene vil helst være anonyme, men de er veldig sjarmerende. De var veldig ivrige på å få tatt bilde, og jeg var egentlig ikke klar over at det var så mye hud før jeg så bildet etterpå. Det var bra det ble tatt bilde av - ellers hadde jeg jo gått glipp av det, ler Olsen.

LES OGSÅ:Nilsen om «Idol»: – Jeg vil ikke være dommer lenger. Det er nok nå

Ulike musikere

De to guttene som nå er igjen fortjener å stå i finalen, skal vi tro seernes stemmer. Det er, ifølge de to finalistene, vanskelig å forutse hvem som stikke av med seieren i kveld, ettersom de er vidt forskjellige musikere.

VENNER I STRID: Jørn Trollebø Kvalheim og Ingvar Olsen har blitt gode venner gjennom «Idol», og i kveld skal de kjempe om seieren. Foto:Krister Sørbø,VG

- Hva er det som gjør dere til farlige konkurrenter?

– Jørn er en veldig bra kar, rett og slett. Han har en sterk og rocka stemme. Den gjør ham farlig, i tillegg til at han ligger foran meg på formidlingen. Og så har han det høye håret, da, spøker Olsen.

– Ingvar har en type stemme som man ikke har hørt på veldig lenge. Det er en retro type som er veldig behagelig å høre på. Den sjarmerer alle som elsker Elvis, og det tror jeg at det er mange som gjør. Og så er han en sjarmør - og en luring, sier Trollebø Kvalheim.

Selv om de er konkurrenter i årets finale, er de gode venner. Slik blir det når man bor sammen i tre måneder. De kan derfor innrømme at det er visse ting de misunner ved den andre.

– Ingvar har den myke toppen på stemmen sin. Det gjør at han kan synge fint selv om han synger ganske lyst. Det må jeg jobbe litt mer med for å få til skikkelig, mener Trollebø Kvalheim.

– Men Jørn er flink til å få frem følelsene i en låt. Det kan jeg lære av ham.

«KAN VI TA ET BILDE?»: Å ta selfies er ikke nytt for «Idol»-finalistene som blir stoppet på gaten av fans. Foto:Krister Sørbø,VG

Flere høydepunkt

Finalistene synes det er vanskelig å trekke frem et høydepunkt fra sesongen, ettersom de begge mener at hele opplevelsen har vært fin.

Likevel trekkes semifinalen, hvor Chinook Lamers røk ut av «Idol», frem som en fin kveld.

– Det var stort å gå videre fra semifinalen, sier Olsen før han legger til:

– Men det største høydepunktet blir nok imidlertid finalen i kveld.

Trollebø Kvalheim er enig i at finalen blir en stor opplevelse, men han mener at hver fredag har vært et høydepunkt.

Dersom det går veien for dem begge etter finalen, ser de ikke bort fra at studiene må vike for en musikkarriere.

– Man må smi mens jernet er varmt. Det er nå det gjelder, smiler Olsen.

Med «Idol»-finalen følger en del oppmerksomhet fra seere og fans, og når VG snakket med Idol-deltakerne om kjærlighet i oktober var de begge single.

Det kan imidlertid se ut at Trollebø Kvalheim har funnet fast følge. På spørsmål om de begge fortsatt er single, svarer Olsen kjapt «ja», mens Trollebø Kvalheim forblir stum.

– Det tror jeg ikke at jeg skal kommentere, sier han lurt.

Er du ikke singel lenger?

– Det kan vi snakke om senere, ler han.

Dette skal de synge i finalen:

I kveldens finale skal de begge synge tre låter hver: Et høydepunkt fra sesongen, en sang seerne har valgt og deres finale-singel.

Ingvar Olsen:

«Cheaters Town» av Chris Isaak

«One Night (With You)» av Elvis Presley

Finalesingelen: «Sarah Moore»

Jørn Trollebø Kvalheim:

«The Pretender» av Foo Fighters

«When You Were Young» av The Killers

Finalesingelen: «High Speed Road»

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder