Vurderte å gi seg med musikk ** Deltakelsen i «Stjernekamp»

GIR SEG IKKE: Flere ganger har Silya Nymoen (35) vurdert å droppe artistkarrieren, men hun elsker musikken for mye til å slippe drømmen. Foto: Nils Bjåland, VG

«Stjernekamp»-Silya prøvesang for Bruce Springsteen

Silya Nymoen (35) var nervøs før møtet med Bruce Springsteen (64), men lot seg fort sjarmere av superstjernen.

 • Halstein Røyseland

Artikkelen er over seks år gammel

- Det som er kult med han, er at han er verdens hyggeligste fyr. Du blir bare avslappet når du møter han, sier Nymoen til VG.

For snart to år siden ble Silya Nymoen, som til daglig bor i New York, invitert hjem til Springsteens hjem i New Jersey. Der prøvesang den norske 35-åringen for superstjernen.

- En kul kar

Møtet for to år siden ble omtalt i VG i januar i år, men først i VG-journalist Stein Østbøs bok «Blodsbrødre. Bruce Springsteen og oss» kommer det frem hvorfor hun var hos The Boss; på audition for kvinnestemmen i «Rocky Ground» fra Springsteens siste plate «Wrecking Ball».

- Da jeg dro derfra, var jeg sånn «shit, jeg var hjemme hos Bruce Springsteen». Det er kjipt å møte legendariske stjerner, og så er de drittsekker. Det er jo ikke noe gøy. Med Bruce blir du med en gang veldig trygg. Han er en kul kar. Det var bare en helt fantastisk fin opplevelse, sier Nymoen.

IMPONERT: Bruce Springsteen (t.v.) roste Silya Nymoen for hennes prestasjoner i studio. Her er duoen avbildet i studio hjemme hos Springsteen i 2011 sammen med Springsteens produsent Ron Aniello. Foto: Privat

- Han snakket mye om Norge, så det begynte med at vi snakket om det. Han nevnte steder, og vi snakket om fjorder og den greia der, forteller «Stjernekamp»-deltakeren.

Nymoen lot seg imponere over formen til den vitale 64-åringen.

SAVNER NEW YORK: Silya Nymoen reiser tilbake til den amerikanske storbyen når hennes tid i «Stjernekamp» er over. Her på Carl Berners plass i Oslo. Foto: Nils Bjåland, VG

Skuffet over vraking

- Han ser helt fantastisk bra ut. Jeg vet ikke hva han spiser, men det er noe bra greier i hvert fall, ler hun.

Selv om møtet hjemme hos Bruce Springsteen var positivt, var det ikke Silya Nymoen som endte på plate med den legendariske musikeren.

- Selvfølgelig ble jeg skuffet. Det hadde jo vært kult å være med på en Springsteen-plate. Samtidig er jeg veldig glad for at jeg fikk oppleve det, bedyrer hun.

Etter at Silya slo gjennom sammen med Multicyde landet hun en stor platekontrakt med Columbia Records i USA. Men etter at mannen som signet henne fikk sparken, røk platekontrakten til 35-åringen også.

- Jeg ser på min karriere som mange ting som ikke har blitt noe av, som har vært så nære så mange ganger. Grunnen til at jeg fortsatt er i bransjen er at jeg plutselig får den telefonen, «hei, kan du synge hjemme hos Bruce?». Det er derfor jeg fortsatt holder på. Jeg samler på sånne opplevelser, sier Silya.

Tenkt på å gi opp

- Har du noen gang tenkt på å gi deg?

- Mange ganger tenker jeg bare, nå drar jeg til Mexico, så bare jobber jeg i bar på stranda, henger i hengekøye og ikke tenker på noen ting. Men så går det ti minutter, og så innser jeg at jeg bare hadde kjedet meg. Jeg elsker det jeg holder på med. Det beste jeg vet er å stå på en scene. Selv om døra blir smekka i trynet hele tiden, så klarer du ikke å la være, fordi du elsker det så mye. Det er en slags forbannelse, forteller hun.

Sammen med bandet sitt i New York, The Darby Band, opplevde hun en annen celeber begivenhet i sommer. Prinsesse Madeleines ferske mann, Chris O'Neill, er nemlig svært svak for The Darby Band og fikk Silya og bandet flydd direkte fra New York til Stockholm for å spille på festen før selve bryllupsdagen i juni!

Mens Silya Nymoen konkurrerer i «Stjernekamp» bor hun i leilighetene til foreldrene i Oslo. I løpet av de tre første rundene har hun opparbeidet seg et visst favorittstempel.

- Det er jo veldig hyggelig at folk liker det man gjør, men man blir litt redd for at folk ikke stemmer. Plutselig er man i bunnen, slik som forrige gang. Det er litt kult å være underdog også. Slik at du plutselig bare overrasker folk.

Lørdag skal 35-åringen synge Beatles-sangen «Can't Buy Me Love».

Plateinnspilling

- Ella Fitzgerald har en fantastisk versjon, så jeg har tatt den. Min greie er at jeg skal synge om at jeg ikke bryr meg om penger, og så skal jeg se ut som en million dollar, ler hun.

Rett før Nymoen dro til Norge for å delta på «Stjernekamp», gikk hun i studio med bandet sitt, Silya & The Sailors, og spilte inn ny plate.

- Vi gjorde alt i samme rom. På ett «take». Ikke noe juks. Ikke noe autotune. Den holder på å bli mikset nå. Jeg ikke hva jeg skal gjøre med den, men noe skal vi klare. Det finnes andre muligheter enn store plateselskap.

- Jeg har vært borti så mange bransjefolk som skal prøve å forandre meg. Det orker jeg ikke. Nå gjør jeg det selv, sier hun.

Les også

 1. «Stjernekamp»-Atle har tatovert halve kroppen

  Atle Pettersen (24) har tatovert alt fra religiøse symboler til en kamel på tærne.
 2. Helene Bøksle måtte amme foran publikum

  Stjernekamp-aktuelle Helene Bøksle tar med sønnen både på øving og konsert.
 3. Kommentar om TV-høsten på NRK og TV 2:
  Sikre kort og få jokere

  Denne høsten kan du nok en gang se stjerner massakrere parketten, og håpefulle bonderomantikere sette ny rekord i flaue…
 4. Fra TV-dommer til deltaker

  Hans-Erik Dyvik Husby (40) var dommer i «Idol», men skal nå være deltaker i «Stjernekamp».

Mer om

 1. Reality-TV

Flere artikler

 1. Fra «Stjernekamp» til blodig teater

 2. Pluss content

  Stjernekamp-Silya: - Jeg hadde fortrengt alt

 3. Videopremiere: Silya - «Become My Dream»

 4. Silya: - Jeg faller for feil folk

 5. Her er Dyvik Husbys dom over «Stjernekamp»-finalistene

Fra andre aviser

 1. Stjernekamp: Kvinner vinner denne kampen

  Aftenposten
 2. Dagen da Bruce Springsteen ble stor

  Aftenposten
 3. – Derfor elsker vi Bruce Springsteen

  Aftenposten
 4. Bok. Show. Film. Nå er Bruce Springsteen (70) ferdig med sitt personlige oppgjør.

  Aftenposten
 5. KRSby-trynet: Joakim Kvåle

  Fædrelandsvennen
 6. Den elleville historien om da Bruce Springsteen vant Norge

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder