Vil lage sitt eget bondesamfunn

Klar for å leve et liv som slave

DRØMMEN: - Jeg ønsker å lage en landsby hvor vi kan skape et fellesskap, sier Andreas Nørstrud. Foto: Robert S. Eik/VG

«Farmen»-Andreas: - Utroskap burde vært straffet av staten

I går måtte han forlate «Farmen». Nå vil han skape sitt eget bondesamfunn.

  • Tommy Brakstad

Artikkelen er over syv år gammel

Allerede som 23-åring hadde Andreas Nørstrud (28) pekt ut et område hvor han ville etablere sitt alternative samfunn. Han søkte til kommunen om å få rive den gamle bebyggelsen og fikk det godkjent.

- Jeg ønsker å lage en landsby hvor vi kan skape et fellesskap. Vi skal lage et levende museum hvor vi tar vare på gamle norske bondetradisjoner, sier han.

Les også: - Gud avgjorde tvekampen

Samfunnet skal være selvforsynt og bærekraftig. Det skal klare seg mest mulig på egen hånd.

- Vi ønsker å ta vare på det tradisjonelle og føre en konservativ kristen moral, fortsetter han.

- Vil dette være inngangsbilletten til samfunnet du ønsker å skape?

- Nei, det skal det ikke være, men vi ønsker å følge gamle tradisjoner. Det blir feil å hoppe rundt i miniskjørt og bikini. Da vil man ikke respektere det alternativet vi ønsker å skape. Vi kommer ikke til å presse vårt levesett på andre. Det skal være et alternativ, understreker han.

Saken fortsetter etter bildet.

BORTE BRA: Andreas Nørstrud har ikke noe imot å være på besøk i byen, som her på hotellrommet på Oslo Plaza i går, men det er på fjellet han har det best. Foto: Robert S. Eik

I Telemark

Nørstrud ønsker ikke å røpe plasseringen for landsbyen, men han forteller at området ligger i fjellene i Telemark.

Mange har allerede tatt kontakt med ham og er klar til å stifte landsbyen, hevder 28-åringen. Et ungt kjærestepar har meldt seg. Kommer det barn til foreslår han hjemmeskole.

Les også: «Farmen»-Andreas nekter å bade med jenter

- Hver familie kan velge sin profil og hvilken tidsepoke de vil leve etter. Det viktigste er at man er selvberget, sier han.

Husene skal de bygge selv. Det skal være laftet tømmerhus med torvtak. Strøm er tabu.

- Jeg kommer ikke til å klare meg uten internett. Det skal ikke være et poeng å isolere seg. Tvert imot skal vi være et synlig alternativ, sier han.

Det er ikke sikkert han trenger å flytte inn alene. Det skal ikke mangle på dametilbud for den single småbrukeren. Mange har tatt kontakt, noen har han møtt og flere står i kø, forteller han.

Utro = straff

- Hvordan ser du på det å møte jenter?

- Ja, hva skal jeg si. Det skal skje med hellighet og ære. Det skal ikke være begjær. Dater du en lettkledd dame og havner i sengen første kvelden har du begynt i feil ende. Det vil jeg helst unngå. Da er det hyggeligere å møte en jente som ikke er alt for fristende og heller bli kjent med personligheten, sier han.

Les også: Kritiserer «Farmen»-Andreas for «ukristelig homohat»

Som kristen mener han at sex før ekteskapet og samboerskap strider mot Guds vilje og ordning, men at svik og utroskap er det verste problemet.

- Jeg er opptatt av at folk ikke skal skilles. Det er viktig for meg. Utroskap burde vært straffet av staten fordi det jeg mener det er så alvorlig. Det ødelegger mennesker, familier og barn, sier han.

Hvis han ikke gifter seg og får barn, drømmer han om å være en slave.

- Jeg har ikke noe imot slaveri. Å være slave betyr jo at man er eid av en person og den personen bestemmer over deg. Det kan være en hyggelig ting, det kan oppstå et slags kjærlighetsforhold. Samfunnet er for snillistisk, jeg vil at det skal være mer konsekvenser, sier han.

Saken fortsetter etter bildet.

I VANTE OMGIVELSER: Farmen-deltaker Andreas Nørstrud har ikke alltid vært så tøff som han virker på «Farmen». Bak seg har han fem år lang kamp mot overvekt, angst, depresjoner og selvmordstanker. Foto: Nils Bjåland/VG

- Kunne kuppet «Farmen»

Før innspillingen startet kom Andreas Nørstrud på uanmeldt visitt på «Farmen»-gården.

Etter at TV-staben var gått hjem, lurte han seg inn på området.

- Jeg stakk innom for å se på gården, og jeg kunne godt ha gravd ned en iPhone og gjort akkurat det jeg ville. Det hadde produksjonsselskapet ikke tenkt over, sier Nørstrud til VG.

- For å sette det hele på spissen, så kunne jeg ha kuppet hele «Farmen», fortsetter han.

Småbrukeren understreker at han ikke hadde noen uærlige hensikter med besøket. Det var en del av hans mentale forberedelse.

Likevel, da det ble kjent blant deltagerne at han hadde vært på gården før innspillingen startet, ble stemningen dårlig.

- De trodde at jeg var plassert av produksjonen, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder